avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul brut

Buna ziua, recent am semnat un act aditional la CIM prin care am luat la cunoștință de noul salariau de incadrare( începând cu Ianuarie 2018) si totodata noul salariu brut( sal. de încadrare + sporul de stres). Întrucât brutal meu este mai mare considerabil datorită faptului ca lucrez in ture , am inteles ca nu este ok ca acest brut diferă de cel stipulat in actul aditional . Sa ma astept la surprize? Menționez ca lucrez in sectorul bugetar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 11 Februarie 2018
Salariul de incadrare nu poate sa difere de la o luna la alta, probabil doar veniturile salariale brute - salariu plus alte sporuri.
Stiu ca salariul de încadrare trebuie sa fie același, si ca brutul este variabil datorită turelor, dar in actul aditional la CIM este mentionata clar suma ( care reprezintă încadrarea +un spor de stres , fără plata orelor rezultate din sâmbete si duminici) Nu înțeleg de ce este trecută o suma fixa a brutului cand acesta este variabil .Avand in vedere nebunia din luna aceasta cu creșterea brutului si transferul contributiilor, nu vreau sa am surpriza ca ulterior sa-mi oprească din salariu pe motiv ca am avut brut mai mare decat cel pentru care am semnat in actul aditional, si ca trebuia sa-mi dea libere . Va multumesc.
Nu este obligatoriu de trecut decat sporul pentru munca in week-end care se va plati in cazul in care repausul saptamanal este acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci este ok daca am semnat in acest act aditional pentru un brut sa zicem de 4025 lei cu încadrare de 3500 lei si spor de 525 lei ( acest spor reprezentând altul decat cel care se acorda pentru week end) dar la final brutul meu ajunge la 5500 ( conform fluturasului de salariu) tocmai datorită acestui spor de weekend care insa nu este deloc menționat in actul semnat?
Este bine ce ati semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum spor repaus saptamanal mon_maria mon_maria Buna ziua, Codul Muncii nu prevede cuantumul sporului pe timpul repausului saptamanal, art.132 (3). Art.41(3) lit.c spune ca sporul pentru zilele libere este ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca sambata-cum se calculeaza? hgabi hgabi As dori sa va intreb cum sa calculeaza sporul acordat unui salariat pentru ca lucreaza sambata? Art.137 (3) prevede acordarea unui spor la salariu, dar nu ... (vezi toată discuția)
Inscriere salariu in cim dba_EF dba_EF Buna ziua, Am un salariat al carui salariu de baza lunar brut, inscris in CIM este de 2.000 lei, cu mentiunea ca este inclus si sporul pentru weekend. ... (vezi toată discuția)