avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... divizare imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

divizare imprumut banca

S-a facut un imprumut la banca pt achizitionarea unui apartament de catre un cuplu, fiind proaspeti casatoriti, pe termen de 30 ani. Garantie fiind pus apartamentul parintilor fetei.
Dupa 10 ani, se hotarasc sa divorteze.
Ce ar trebui facut, ca restul de plata catre banca sa fie platit cate jumatate de catre fostii soti, dar sa vina fiecare cu garantii proprii?
Ambii tineri sunt plecati in strainatate, deci teama mea ar fi (apartamentul meu este pus garantie), ca unul dintre fostii soti sa nu plateasca ratele catre banca.
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 16:49, 27 Februarie 2018
Dacă nu se plătesc ratele, banca va executa garanția și ipoteca, pentru acoperirea debitului restant.
Asta stiu si eu. Eu am intrebat cu totul altceva.
Totusi, multumesc pt timpul acordat.
Titularii creditului trebuie sa merga la banca pt a rezolva aceasta situatie.
O solutie temporara (pt a nu se ajunge la executare), ar fi ca plata ratelor sa fie achitate in continuare si sa fie recuperata de la cei 2 titulari ai creditului pana in momentul in care cei 2 vor decide cum impart apartamentul achizitionat si cine va fi cel despagubit. La final se va putea transfera ipoteca pe apartamentul achizitionat .
o zi frumoasa!
Imi cer iertare, dar am uitat sa specific un lucru foarte important: apartamentul luat de catre cei doi, a fost vandut (fiind nevoiti sa acopere o suma mare din cauza ratelor neplatite), putand face acest lucru deoarece au facut o refinantare si atunci au avut nevoie de o garantie mai mare (apartamentul meu).
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
doinagherasim, utilizator
In acest caz , aveți 2 variante: achitați ratele pt a nu se ajunge la executare și va recuperați banii de la cei pt care ați garantat cu imobilul, sau alegeți varianta de a va vinde imobilul și sa va achizitionati un alt imobil cu o valoare mai mică, iar diferența o utilizați pt achitarea creditului.

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)