avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... divizare imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

divizare imprumut banca

S-a facut un imprumut la banca pt achizitionarea unui apartament de catre un cuplu, fiind proaspeti casatoriti, pe termen de 30 ani. Garantie fiind pus apartamentul parintilor fetei.
Dupa 10 ani, se hotarasc sa divorteze.
Ce ar trebui facut, ca restul de plata catre banca sa fie platit cate jumatate de catre fostii soti, dar sa vina fiecare cu garantii proprii?
Ambii tineri sunt plecati in strainatate, deci teama mea ar fi (apartamentul meu este pus garantie), ca unul dintre fostii soti sa nu plateasca ratele catre banca.
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 16:49, 27 Februarie 2018
1. Cum as putea sa-mi vand apartamentul, daca el este pus garantie? Intrebare retorica.
2. Pt siguranta si linistea mea, sper ca se poate, adica sa accepte si banca (doar daca se vrea si de cealalta "parte"), ca banca sa accepte "impartirea" datoriei, fiecare venind cu garantie separata.
De aceea am spus ca titularii creditului ar trebui sa mearga la banca pt rezolvarea situatiei; sigur banca va gasi o solutie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)