avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Derapaj cu autoturismul si lovit apoi din spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Derapaj cu autoturismul si lovit apoi din spate

As avea si eu o nelamurire. Intr-o dimineata ma deplasam cu auto si am intrat in derapaj, zapada pe carosabil, am reusit sa redresez auto dar am intrat pe contrasens (m-am rotit 180gr ) si am fost lovit in spate de alt auto , eu fiind deja oprit. Am facut amiabila recunoscand ca am derapat . Firma de la asigurari nu doreste sa faca despagubirea si sunt chemat iarasi sa dau o declaratie. Care ar fi situatia? Sunt eu lovit in spate si el frontal si de aceea nu acorda despagubire? Cn e vinovat?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
soryca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 21:26, 15 Februarie 2018
Asa e procedura asiguratorului, mergeti si dati declaratia, nu e nimic in neregula.

soryca a scris:

As avea si eu o nelamurire. Intr-o dimineata ma deplasam cu auto si am intrat in derapaj, zapada pe carosabil, am reusit sa redresez auto dar am intrat pe contrasens (m-am rotit 180gr ) si am fost lovit in spate de alt auto , eu fiind deja oprit. Am facut amiabila recunoscand ca am derapat . Firma de la asigurari nu doreste sa faca despagubirea si sunt chemat iarasi sa dau o declaratie. Care ar fi situatia? Sunt eu lovit in spate si el frontal si de aceea nu acorda despagubire? Cn e vinovat?

Declaratia am dat cand am fost la constatare.intre timp am primit acasa o adresa de la firma de asigurari ca nu poate onora despagubirea si se face o ancheta cum s-a desfasurat incidentul.astazi am fost sunat de catre celalalt sofer ca trebuie sa vin sa mai dau o declaratie la firma de asigurari.
Va trebui sa mergeti din nou sa declarati imprejurarile in care s-a produs evenimentul.Este f posibil sa se stabileasca o culpa comuna. Cu siguranta ceva nu ii este clar inspectorului de daune daca v-a solicitat sa mergeti din nou pt declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu daune materiale si victime ranite usor Bora Irina Bora Irina Acum 2 sapt s-a petrecut urmatorul accident: Pe un carosabil umed, soferul autoturismului in care ma aflam a trecut de pe banda 2 pe banda 1, moment in care a ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu o victima colaterala poeluci poeluci Buna ziua, Luna trecuta am avut un accident, un autoturism a taiat curba si a intrat pe contrasens. Am tras de volan dreapta sa-l evit sa nu ma loveasca ... (vezi toată discuția)