avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu daune materiale si victime ranite usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu daune materiale si victime ranite usor

Acum 2 sapt s-a petrecut urmatorul accident: Pe un carosabil umed, soferul autoturismului in care ma aflam a trecut de pe banda 2 pe banda 1, moment in care a derapat pe o pata de ulei, a atins cu laterala dreapta parapetul, a intrat din nou pe banda 2, vrand sa redreseze autoturismul, a deeapat din nou si a intrat cu autoturismul pe contrasens, apoi a iesit de pe banda de circulatie pe acostament si a oprit autoturismul langa parapet. Din fata venea un autoturism care a vazut manevrele soferului si desi prima masina era deja oprita a intrat in roata din fata dreapta si portiera, primul autoturism fiind impins mai tare in parapet. soferul celui de al doilea autoturism a avut 2-3 coaste fisurate si a fost spitalizat 7 zile, iar fiul sau care era in dreapta 1 zi (avea o vanataie la frunte) . Cine este vinovat de acest accident si ce obligatii au cei 2 soferi unul fata de celalalt? Autoturismul al doilea care circua pe sensullui nu era impiedicat de primul autoturism (fiind oprit in afara benzii de circulatie) si putea sa mearga in continuare pe banda lui. Mentionez ca uleiul se intindea inclusiv la locul opririi celor 2 autoturisme si odata cu politia si salvarea a venit si o masina de pompieri care a spalat autostrada. Am facut poze si se vede uleiul pe o portiune mare de autostrada, se vede si ca primul auto este in afara benzii de circulatie.
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 10:18, 24 August 2016
Vinovat pentru evenimentul rutier este soferul vehiculului in care va aflati
Pentru analiza si eventual raspuns,trebuie sa precizati date relevante=conditiile meteo,ora evenimentului daca era lumina sau nu ,daca drumul era iluminat,viteza cu care se deplasa soferul ,de vreme ce la manevra de trecere dupa o banda pe alta vehiculul a derapat,a reajuns pe banda 2,a derapat din nou si a ajuns pe contrasens
Evenimentul s-a petrecut la ora 17 si 40 min., era lumina naturala, nu mai ploua, viteza era de 50-60 km/h, a derapat spatele masinii, carosabilul fiind umed, iar pt a redresa autoturismul a rotit de volan stanga, a intrat de pe banda 1 pe banda 2 incercand sa redreseze autoturismul care a patinat stanga - dreapta, a intrat pe contrasens viteza masinii scazand si a reusit sa parcheze masina pe acostament in afara partii carosabile, oprind motorul. Pe sensul de coborare celalat autoturism sec afla la circa 15-20m de locul in care era oprit primul autoturism. La aprox 5-6 m a schimbat brusc directia intrand in autoturismul in care ma aflam. Dupa producerea accidentului, la coborarea din autoturism am oservat ca in toata zona respectiva soseaua era acoperita cu o substanta uleioasa, care se observa si in pozele facute ulterior. Pompierii au fost chemati sa spele zona respectiva. Cele 2 autoturisme nu au avut scurgeri de ulei sau carburant.
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)
Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)
Trecere prin loc nepermis Zattara88 Zattara88 Am traversat prin loc nepermis si din cauza mea s-au tamponat 2 masini. Ambi soferi au asigurare.Politia locala a venit a constatat ca nu sunt victime, mi-a ... (vezi toată discuția)