avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de formare profesionala. Cum pot sa nu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de formare profesionala. Cum pot sa nu o platesc?

Salutare, tuturor. As avea nevoie de o parere. Lucrez la o firma in Ro ce implica multe deplasari in strainatate pe durate mari de timp. Anul trecut am muncit 6 luni in Olanda, 6 luni in Belgia.
Contractul a fost semnat in luna iulie a anului 2016 iar clauza ce mi-a fost inclusa a fost trecuta ca valabila incepand cu luna noiembrie, desi training-ul de formare s-a incheiat in octombrie!
Sunt hotarat sa plec din cauza stresului, a mediului de placut de munca (fabrica) si de faptul ca nu exista o organizare corecta in intreaga companie, ajungand sa ma simt ca un sclav.
Daca totusi vreau sa plec, trebuie sa restitui o parte din bani. Sunt satul de acest job si vreau sa merg mai departe. Mi se pare ingrozitor de obositor, viata imi este fara niciun sens si m-am saturat sa stau singur. Ma puteti ajuta cu cateva idei? Anul trecut am avut in total peste 220 ore suplimentare lucrate.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
AlexStefan92, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexStefan92 , utilizator 18:32, 16 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu sa primiti un raspuns fara sa citim contractul in integralitatea sa,Incercati eventual sa faceti in asa fel incat sa va concedieze ei,cred ca nu este chiar dificil de realizat,
acest răspuns util
Si daca ei il concediaza, nu ii vor solicita sumele aferente cursurilor de formare profesionala? Ma refer la art. 198 alin 4 Codul Muncii.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Company Advising, utilizator
acest răspuns util
Aceste 220 de ore sunt contorizate si oficial la nivel de firma, prin pontaj sau doar dumneavoastra vi le-ati notat undeva, personal? E important, deoarece altfel nu vor fi luate in considerare. Legat de plata pentru clauza de formare profesionala, trebuie vazut care este suma, cat va obliga sa stati in firma si raportat la data de la care s-a incheiat cursul pana la zi, cat ar mai fi teoretic de stat in firma. Aceasta diferenta o contorizati in bani si practic asta e suma care trebuie platita catre firma daca doriti sa plecati.
Buna ziua. In legatura cu acelasi job. S-a luat in cadrul firmei o decizie interna fara a fi intrebati angajatii. "Orele de calatorie nu se cumuleaza la orele suplimentare indiferent de numarul acestora"
Eu astazi am muncit 10 ore si urmeaza sa calatoresc inca 4. Sa inteleg ca aceste 4 ore nu vor fi considerate ca ore suplimentare?!
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
AlexStefan92, utilizator
Bineinteles, orele sunt trecute in pontaje semnate de clientii la care am lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca + act aditional training semnate dar fara training andrei_andrei92 andrei_andrei92 Buna ziua! Am o scurta intrebare dar intai sa incep cu toate etapele. 1.M-am angajat la o firma la care totul parea bine si frumos. Urma sa plec in ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)
Proces de drept civil pentru un litigiu de munca irus irus Buna, Cititi povestea mea si dati-mi ceva sugestii. Multumesc! M-am angajat la o firma in Mai 2007 si dupa o saptamana de la angajare am fost trimis in ... (vezi toată discuția)