Salutare, tuturor. As avea nevoie de o parere. Lucrez la o firma in Ro ce implica multe deplasari in strainatate pe durate mari de timp. Anul trecut am muncit 6 luni in Olanda, 6 luni in Belgia.
Contractul a fost semnat in luna iulie a anului 2016 iar clauza ce mi-a fost inclusa a fost trecuta ca valabila incepand cu luna noiembrie, desi training-ul de formare s-a incheiat in octombrie!
Sunt hotarat sa plec din cauza stresului, a mediului de placut de munca (fabrica) si de faptul ca nu exista o organizare corecta in intreaga companie, ajungand sa ma simt ca un sclav.
Daca totusi vreau sa plec, trebuie sa restitui o parte din bani. Sunt satul de acest job si vreau sa merg mai departe. Mi se pare ingrozitor de obositor, viata imi este fara niciun sens si m-am saturat sa stau singur. Ma puteti ajuta cu cateva idei? Anul trecut am avut in total peste 220 ore suplimentare lucrate.
Este greu sa primiti un raspuns fara sa citim contractul in integralitatea sa,Incercati eventual sa faceti in asa fel incat sa va concedieze ei,cred ca nu este chiar dificil de realizat,
suciu_diana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aceste 220 de ore sunt contorizate si oficial la nivel de firma, prin pontaj sau doar dumneavoastra vi le-ati notat undeva, personal? E important, deoarece altfel nu vor fi luate in considerare. Legat de plata pentru clauza de formare profesionala, trebuie vazut care este suma, cat va obliga sa stati in firma si raportat la data de la care s-a incheiat cursul pana la zi, cat ar mai fi teoretic de stat in firma. Aceasta diferenta o contorizati in bani si practic asta e suma care trebuie platita catre firma daca doriti sa plecati.
Buna ziua. In legatura cu acelasi job. S-a luat in cadrul firmei o decizie interna fara a fi intrebati angajatii. "Orele de calatorie nu se cumuleaza la orele suplimentare indiferent de numarul acestora"
Eu astazi am muncit 10 ore si urmeaza sa calatoresc inca 4. Sa inteleg ca aceste 4 ore nu vor fi considerate ca ore suplimentare?!