avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de drept civil pentru un litigiu de munca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de drept civil pentru un litigiu de munca

Buna,
Cititi povestea mea si dati-mi ceva sugestii.
Multumesc!
M-am angajat la o firma in Mai 2007 si dupa o saptamana de la angajare am fost trimis in Germania pe o perioada de 4 luni la un asa-zis "training". Firma a specificat in contractul de munca la sectiunea "alte clauze" ca, citez: "Firma va califica salariatul in cadrul unui program intensiv de training pe o perioada de 3-4 luni intr-o fabrica din afara Romaniei. Acest lucru va insemna o serie de costuri legate de calificarea efectiva, deplasari, cazare si diurna. In scopul de a putea beneficia pe deplin de performantele salariatului, acesta, se obliga sa lucreze in cadrul companiei pe o perioada de minimum 2 ani de zile, dupa terminarea calificarii, inainte de terminarea contractului. In caz contrar se obliga sa plateasca suma de 3000 EURO sau partea ramasa neacoperita, din perioada de timp dupa cei doi ani de zile. Compania isi rezerva dreptul de a incheia contractul salariatului in cazul in care acesta nu performeaza sau are abateri disciplinare."

Acum mi-am dat demisia si ei mi-au intentat proces civil.
Intrebarea mea e ce sanse sunt sa castige, tinand cont ca nu am semnat nici un contract de formare profesionala, din germania le-am transferat o fabrica intreaga in romania (am multe dovezi ca acolo am lucrat sa pregatesc un transfer de productie in Romania)si tot ce stiu nu m-au invatat ei?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:04, 7 Martie 2007
Daca nu pot dovedi faptul ca v-au "traininguit", nu prea au sanse:)
mersi de raspuns ne_nicku...cum ar putea dovedi ca m-au "trainuit" cumva daca singura modalitate sa faca asta era sa fi semnat un contract de formare profesionala, caz in care contractul de munca ar fi fost suspendat, caz in care ceea ce au scris ei la "alte clauze" nu mai era valabil...contractul de munca fiind suspendat...dar nimic din toate astea nu s-a intamplat...whatever...mai vad eu...
prin natura jobului meu eu sunt foarte des plecat din tara (automotive), jobul e project launch coordinator, in mod normal eu cand plec rezolv probleme, nu imi face nimeni servicii, din contra, si cam asta au facut si ei...profitand de experienta mea...si acum vor sa le platesc ceva pentru o amarata de diurna de 1000 euro pe luna...hm...sunt indignat
NU prea cred ca s-a suspendat contractul pe timpul "instruirii"...
Da' cred ca toate asectele privind training-ul ar fi trebuit sa apara si in contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pierdut in caz de formare profesionala irus irus Buna, Va scriu pentru a va cere ajutor in legatura cu un proces civil pe care se pare ca l-am pierdut, cel putin pentru moment. O sa descriu situatia putin ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Act aditional de training djtrex djtrex Salut! Am o mare problema. In data de 15 septembrie am fost angajat la o fabrica pe un contract de 3 luni (contract de training). La semnarea contractului eu ... (vezi toată discuția)