avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz eliberare ATR de catre Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz eliberare ATR de catre Enel

La solicitarea de eliberare ATR depusa la Enel Giurgiu, am primit rasuns cu inchiderea solicitarii pe urmatorul motiv: "SC E-Distibutie Muntenia SA informeaza autoritatile locale de existenta cererii de racordare si va colabora cu acestea in vederea depunerii solicitarii de extindere retele /electrificare in zona respectiva cat si actele normative in vigoare referitoare la modalitatea de realizare si finantare a acestui tip de lucrari conf.Legea energiei electrice 123/2012 si Ord.ANRE 75/2013 si s-a trimis si scrisoare solicitantului(atasata in docman).".

Mentionez ca imobilul in constructie se afla la mai putin de 50 m de ultimul vecin racordat in urma cu aproximativ un an.

Mentionez, de asemenea, ca raspunsul a venit cu 7 zile intarziere fata de termenul de 30 de zile de eliberare a ATR-ului.

Ce pot face in continuare? Carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru a progresa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:56, 17 Februarie 2018
Legislatia energetica acorda autoritate distribuitorului local (aici, ENEL). Fiindca si responsabilitatile de exploatare sunt tot la el in curte.
Cel mai simplu e sa va asumati dezvoltarea retelei de la constructie pana la cel mai apropiat bransament si sa va intoarceti la ENEL cu un proiect in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am următoarea situație. in vederea obținerii autorizației ... Hn1990 Hn1990 Salut, Am următoarea situație. In vederea obținerii autorizației de construire am obținut de la e-distributie muntenia aviz amplasament favorabil. Mai ... (vezi toată discuția)
Branșament curent electric cu probleme staijosaidoi staijosaidoi Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am următoarea problemă:Nu mă pot racorda la curentul electric. Povestea este următoarea: am ... (vezi toată discuția)
Extindere retea electrica Iliegiony1981 Iliegiony1981 Buna ziua Am o speta la care nu ii mai gasesc finalizarea. Conform Ordinului nr. 75 din 23.10.2013 emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in ... (vezi toată discuția)