avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cine are responsabilitatea de a intretine si repara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cine are responsabilitatea de a intretine si repara contorul de gaz situat in afara imobilului.

Buna ziua.
In luna iulie 2017 am cerut sigilarea contorului de gaz deoarece in imobil nu mai locuieste nimeni pentru o perioada lunga. Am continuat sa primesc facturi si la sesizarea mea reprezentatii Gaz eon mi au cerut sa imi fac un cont on line pe pagina lor si sa completez in formularul de acolo la fiecare luna consum zero. Desi am facut si acest lucru continua sa vina facturi cu consum. Am reclamat si la deranjamente convinsa fiind ca e vreo defectiune. Au verificat si su spus ca totul e in ordine , dar la ultima sesizare mi au trimis o fotografie cu index ce arata consum. Cine are obligatia de a verifica si repara contorul de gaze din afara imobilului. Precizez ca este vorba de o casa cu teren.
Multumesc!
Dumitriu Alina
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
alinad1965, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinad1965 , utilizator 18:40, 16 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contorul de gaze si panoul in care este montat sunt in proprietatea firmei de distributie gaze. Aceasta are si obligatia inchiderii/ asigurarii panoului plus sigilarea acestuia.
Ca proprietar, dvs. trebuie sa verificati ca sigiliul sa ramana intact. Sigiliul trebuie sa aiba un cod inscriptionat.
Sigiliu e intact, cei de la gaz au verificat contorul , dar se pare ca inregistreaza din moment ce indexul se modifica.
La adresa nu locuieste nimeni , nu se consuma . Unde ma pot adresa pt. a mi se rezolva problema pentru ca cei de la gaz mi au trimis ca raspuns la sesizarea mea ca acesta este noul index si nicidecum ca ar cauta unde poate fi problema ? Protectia consumatorului sau in instanta ?
Va multumesc
Alina Dumitriu
Indexul contorului se modifica o data cu inregistrarea consumului de gaz (se misca o rotita pe ecranul contorului).
Daca nu se consuma gaz si nu este nevoie pe moment, puteti cere inchiderea consumului prin blindare inainte de contor si sigilarea vanei de catre firma de distributie. Exista riscul sa fie considerat ca ati cerut debransarea de al gaz si cand veti avea nevoie de gaz sa platiti rebransarea ca si cum nu ati avea traseu de legatura.
Puteti sesiza protectia consumatorului in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Este nevoie de o verificare metrologica a contorului de gaz si emiterea unui buletin metrologic. Din pacate nu puteti cere dvs. direct, verificarea metrologica, sa o faca o firma privata (nu sunt astfel de firme care sa fie autorizate), alta decat cea autorizata prin lege (Institutul national de metrologie) numai firma proprietara a contorului/ firma de gaze. Puteti solicita firmei de distributie gaz, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa schimbe contorul actual sau sa-l verifice metrologic.
Va multumesc pentru raspuns. Da , am cerut sigilarea contorului de gaz , lucru care s a si intamplat , am platit pentru aceasta la data la care am facut cererea . Stiu ca atunci cand voi dori rebransare voi plati o alta taxa , dar nu doresc sa platesc pentru ce nu consum. Ma voi adresa Protectiei consumatorului.
Va multumesc foarte mult pt. Indrumare
Alina Dumitriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor de gaze blocat cezarina07 cezarina07 Mi s-a blocat contorul de gaze .Nu stiu exact de cand . Am sesizat pe cei de la distrigaz. Problema este ca nu stiu cum vor proceda . Sigiliul este intact . ... (vezi toată discuția)
Contor gaze defect Veronica_ Veronica_ Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a ... (vezi toată discuția)
Contor gaz defect ovidiuh ovidiuh Buna ziua, Am realizat intamplator ca ma aflu in situatia de a avea montat un contor de gaz defect. Problema este ca acest contor mi-a fost schimbat de ... (vezi toată discuția)