avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla daca una din parti nu-si respecta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla daca una din parti nu-si respecta partea din antecontract?

buna, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa in faza de proiect. In antecontract s-a trecut parter, etaj si o camera la mansarda, in plus pe proiect apare si camera de la mansarda. Acum vanzatoarea nu vrea sa faca camera de la mansarda. Mentionez ca aceasta casa este inca in faza de constructie, tocmai s-a ajuns la acoperis. Plata se face in rate, si am dat deja mai multi bani decat ar fi trebuit la aceasta faza a lucrarii. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: albert.izabella , utilizator 11:58, 22 Octombrie 2009
In baza contractului se poate deschide o actiune in instanta pentru silirea constructorului la efectuarea lucrarilor ramase, sau platirii de despagubiri pentru prejudiciile cauzate de neefectuarea acestora, precum si o justa reducere de pret. Tot el ar trebui sa se ocupe si de modificarea proiectului, daca nu mai termina lucrarea conform acestuia, in cazul in care si dvs ati fi de acord cu modificarea lui.
multumesc pentru raspuns
Sfatul meu este sa ii faceti o notificare printr-un executor judecatoresc prin care sa solicitati respectarea antecontractului notarial , in caz contrar solicitand restituirea dublului avansului! Mai mult ca sigur ca nu le va conveni! Consider ca este mult mai avantajos tocmai datorita scaderii masive a preturile , fapt care ii va determina pe promitentii vanzatori sa isi reconsidere pozitia!
B-)
Puteti face notificarea si printr-un avocat!:) Mai ales ca daca nu veti avea un raspuns pozitiv, va ramane doar calea instantei.
Partea care si-a executat obligatia ce-i incumba , in conformitate cu antecontractul se poate adresa instantei de judecata, in vederea rezolutiunii acestui act, sau a mentinerii acestuia , si ,prin coercitie , prevederile contractuale sa ia fiinta.

Succes.;)

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am semnat in urma cu cateva luni un antecontract pentru ... pale3 pale3 Buna ziua, Am semnat in urma cu cateva luni un antecontract pentru un apartament intr-un bloc nou. In acest antecontract este specificat: \"in situatia ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)