lidi a a scris:
Buna ziua,am un apartament propietate personala in care am lasat-o pe sora mea sa locuiasca in el.De mai bine de trei
ani sora mea are o relatie cu un barbat casatorit(ambii fiind casatoriti avand si copii nu impreuna),sora mea are sotul plecat in strainatate.Am incercat sa stau de vorba cu ea, sa-i explic ca nu-i corect nici pentru sotul ei, nici pentru sotia lui dar mai ales pentru copii.Ei se intalnesc la mine in apartament si as dori sa-i fac lui o plingere la politie pentru incalcarea propietatii sau sa-l atentioneze sa nu mai paseasca in acel apartament
(sa-l sperii si poate asa o sa se desparta).In speranta ca ma ve-ti ajuta sa formulez plangerea va multumesc frumos.
In astfel de situatii este foarte greu sa dai sfaturi, iar daca mai trebuie sa iei si decizii in locul altor persoane, este chiar si mai dificil.
Juridic, plangerea pe care doriti sa o faceti, nu ar fi intemeiata, deoarece ati predat de buna-voie posesia imobilului, sorei dvs.Acest fapt, implica d.p.d.v. juridic, ca sora dvs. poate primi orice persoana in acel imobil, mai ales, atunci cand si ea este prezenta acolo.
Apoi, daca aceasta plangere va fi neintemeiata, in urma cercetarilor evident, exista si reversul medaliei, in sensul ca persoana careia ii veti face plangere la Politie, ar putea la randul sau sa va faca plangere penala pentru denunt calomnios.
Prin aceasta plangere, veti declansa un conflict grav, atat intre dvs. si sora, intre dvs. si persoana careia ii veti face plangere, cat si in familiile partilor implicate (posibil si in a dvs.)
Rezolvarea ar fi mai simpla daca ati interzice sorei dvs. sa mai foloseasca apartamentul pus la dispozitie, sau daca intr-o zi, aceasta il va gasi "inchiriat" sa zicem, iar dvs. veti avea linistea ca ati facut tot ce ati putut sa "opriti" aceasta relatie.
Nu sunt in masura sa judec pe nimeni, insa, cred ca, si daca ati formula o plangere penala (dintr-un motiv sau altul), situatia sorei dvs. ar ramane aceeasi.Nu puteti trai in locul acesteia, chiar daca doriti sa o protejati.Doar ea poate lua decizia de a se desparti de acea persoana, si nu dvs.