Buna ziua!
Acum un an de zile am inchiriat apartamentul unui cuplu printr-un contract inregistrat la ANAF. Ulterior acest cuplu a inchiriat apartamentul altui domn, intocmind un contract de inchiriere ca si proprietar. Nu era mentionat nimic in contractul de inchiriere privind subinchirierea. Cuplul a inchiriat apartamentul ca si proprietar, nu a subinchiriat.
Din acel moment eu nu am mai primit veniturile din chirie si am gasit un cumparator pentru apartament. Am reziliat contractul initial de inchiriere.
Problema este ca actualul om care sta in chirie, nu vrea sa paraseasca apartamentul in baza acelui contract intocmit de fostul meu chirias, mai mult cand am fost sa schimb yala la apartament am fost imbrancit, amenintat si dat afara din proprietetea mea.
Cum pot sa-mi recuperez apartamentul, pentru ca risc sa pierd clientul meu de vanzare.
Sa le luam pe rand, dar inca de la inceput, va spun ca nu veti putea solutiona problema fara interventia instantei de judecata si a organelor de cercetare penala::
1. Pentru chiriasul dvs. , a) plangere penala, intrucat s-a folosit de date neadevarate si anume, aceea de proprietar al apartamentului, inducand in eroare actualul locatar al imobilului dvs.;
2. Actiune civila de clarificare a celor doua contracte incheiate;
3. Pentru locatarul actual ,Ordonanta presedintiala de evacuare.
E mult de lucru in cazul dvs. si faptul ca pierdeti un cumparator, e ultima problema pe care o aveti!
E bine sa contactati in mod direct un avocat, intrucat doar informatiile obtinute de aici, fara a se vedea ce prevad contractele, nu va ajuta foarte mult, sa zicem ca obtineti doar acele informatii de baza pentru a va putea face o idee despre cum ar trebui sa actionati imediat.