avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi recuperez apartamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi recuperez apartamentul?

Buna ziua!
Anul trecut am inchirat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an. Contractul a fost inregistrat la fisc. Recent am aflat ca aceasta persoana a subinchiriat ,fara acordul meu, apartamentul altui individ. De la acel moment eu nu am mai primit banii de chirie, si am reziliat contractul initial de inchiriere.
Problema este ca actualul locatar al apartamentului nu vrea sa paraseasca apartamentul pentru ca detine acel contract de inchiriere semnat de fostul meu chirias, si valabil pana in luna mai 2018. Mentionez ca acel contract nu a fost inregistrat oficial nicaieri.
Are vreo valoare acel contract, avand in vedere ca este semnat de fostul chirias in falsa calitate de proprietar?
Daca merg sa schimb yala se poate face vreo actiune impotriva mea? Ma poate trage la raspundele actualul locatar cu acel contract semnat fara cunostinta si voia mea?
Cel care a subinchiriat apartamentul poate fi tras la raspundere si cum anume?
Cum pot scoate aceasta persoana care sta ilegal in apartamentul meu?
Va rog sa ma ajutati in aceasta privinta pentru ca sunt trecute cateva luni si nu stiu cum imi pot recupera mai repede apartamentul pentru ca am un client hotarat sa-l cumpere.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
cris.petra, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris.petra , utilizator 15:46, 12 Ianuarie 2018
Va recomand sa va adresati unui avocat pentru formularea unei cereri de evacuare, care presupune o procedura speciala prevazuta de Codul de procedura civila, ce se desfasoara de urgenta, in camera de consiliu.
Persoana care locuieste in momentul de fata in apartament ,sta fara forme legale. Puteti sa faceti plangere la politie. La fel si pentru cel care v-a uzurpat calitatea de proprietar si a incheiat in numele dvs acel contract.
Puteti sa trageti la raspundere persoana care a avut contract de inchiriere, pentru fals si uz de fals, lipsa calitatii de proprietar. Contractul nu are nicio valoare juridica, exceptandu-l pe cel initial dar pe care l-ati revocat.
Nu schimbati iala decat in prezenta unui organ de politie. Puteti fi acuzata de furt sau altele.
Nu va poate trage la raspundere noul chirias, decat daca demonstreaza ca ati semnat dvs acel contract.
In contractul initial exista vreo prevedere prin care chiriasul putea sa subanchirieze? Verificati !
Cel care a incheiat contractul de inchiriere l-a inchiriat in numele lui in calitate de proprietar. Mai este fals si uz de fals in acest caz?
In contractul initial de inchiriere nu este stipulat nimic cu privire la subinchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu imi recuperez apartamentul? mircea.reb mircea.reb Buna ziua! Acum un an de zile am inchiriat apartamentul unui cuplu printr-un contract inregistrat la ANAF. Ulterior acest cuplu a inchiriat apartamentul altui ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)
Chiriasul care subinchiriaza fara acordul proprietarului, in secret Marco50 Marco50 Buna seara, Am inchiriat un apartament unui tanar,care mi-a spus ca e singur. Ma intrebam de ce i-ar trebui lui singur un apartament cu 4 camere, mai ales ca ... (vezi toată discuția)