avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon ridicat de Poliția Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon ridicat de Poliția Rutiera

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am cumparat prin contract de vanzare-cumpărare o masina, nu am primit certificatul fiscal pentru ca vânzătorul la câteva zile s-a răzgândit și M-a dat in judecata pentru a-i restitui masina, a pierdut judecata si astazi un agent de la poliția rutieră mi-a ridicat talonul pentru ca nu am preschimbat talonul. Ce as putea sa fac in aceasta situație? Trebuie sa astept 30 de zile de la comunicarea încheierii ca sa ii pot solicita certificatul fiscal. Are dreptul politia sa imi rețină talonul? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:40, 17 Februarie 2018
Agentii de politie au autoritatea si competenta sa retina talonul auto ,pentru mai multe motive intemeiate,cum ar fi inspecţia tehnică periodică expirată, detinere antiradar sau cu un mijloc tehnic de detectare a prezenţei aparatelor radar, dacă auto este dotat cu mijloace speciale de avertizare luminoasa si sonora altele decat cele prevazute de lege, daca nu sunt respectate prevederile referitoare la transportul produselor periculoase, evidentierea unei avarii care nu a fost remediata în termen de 30 de zile de la data producerii, daca se evidentiaza defectiuni la dispozitivul de iluminare sau semnalizare luminoasa ,cand sunt montate alte dispozitive decat cele omologate, defectiuni la sistemul de franare, constatarea de uzuri peste limitele admise ale mecanismului de directie, anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute în cartea de identitate a autovehiculului, daca anvelopele au uzuri peste limita legal admisa, daca zgomotul in mers sau staionare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul, daca motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise, daca auto are montate dispozitive sau accesorii neomologate de autoritatea competenta, daca auto are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise, reclame publicitare, folii sau alte accesorii, sau inscrisuri care limiteaza vizibilitatea, daca auto prezinta scurgeri de carburant sau lubrifiant, daca placutele cu numerele de inmatriculare sau inregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare altele decat cele omologate, daca datele din certificatul de inmatriculare sau inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului, daca proprietarul nu face dovada incheierii RCA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de inmatriculare retinut micu_ionica@yahoo.com micu_ionica@yahoo.com Doresc sa aflu daca agentul de circulatie avea dreptul sa-mi retina certificatul de inmatriculare in baza OUG 195/2002e art.99 alin.1 pct.18 sau numai ... (vezi toată discuția)
Reținere talon pt caroserie deteriorata Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Bună dimineața, Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG ... (vezi toată discuția)
Este ilegal sa ai un far de ceata defect? mai bine zis, e penalizabil? ... Kryghn Kryghn Este ilegal sa ai un far de ceata defect? Mai bine zis, e penalizabil? Am fost oprit pentru lipsa unui far de ceață (față) si apoi cautat pentru toate ... (vezi toată discuția)