avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor cu probleme

buna ziua, am o mare problema si nu reusesc sa o rezolv. Tatal meu, divortat de mama cand eram foarte mica ( in prezent am 23 ani) a murit in urma cu vreo 10 ani. Dupa el a murit si tatal, astfel eu ramand singura mostenitoare de drept ( tata nu avut frati sau surori, nici eu). De cativa ani incerc sa intru in posesia bunurilor si primaria comunala unde sunt bunurile o casa cu teren si un teren agricol de 2500 mp, nu imi elibereaza nici un act.
mentionez ca in 2006 am reusit sa fiu pusa in posesie cu casa si 416 mp curte, dar de fapt curtea are 768 mp, diferenta nu vrea primaria sa mi-o dea. In ceea ce priveste terenul arabil nu am nici o sansa. Primarul imi spune ba ca nu are teren, ba ca nu ma incadrez la despagubiri.
Dar cel mai important este ca eu nu am titlurile de proprietate ale bunurilor bunicului meu.
Va rog daca puteti sa ma indrumati cum as putea sa fac rost de duplicate dupa titlurile de proprietate si cum sa intru in posesia bunurilor.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Nicola , Avocat 22:38, 21 Octombrie 2009
Avand in vedere aspectele mentionate si mai ales greutatile invocate ca si intampinate la nivelul autoritatilor ,ar fi de preferat sa contactati notar ,eventual avocat,care in baza documentelor pe care le detineti,eventual martori care recunosc situatia si rudele dvs ca si proprietaari ai bunurilor in discutie,pot dispune masurile necesare .
Trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa verifice situatiile de drept si de fapt. In primul rand, trebuie vazut in ce masura sunteti mostenitoare, apoi in ce masura defunctii au fost proprietari si cum repercuteaza acest lucru asupra dvs.
Nu v-as sfatui sa mergeti inainte la notar, pt ca veti ajunge si acolo in cele din urma. Dar notarul nu va poate asista sau reprezenta in relatiile cu Primaria sau alte institutii cu care va luptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Suntem 3 frați cărora le-a murit tatăl. Știm doar câteva ... sergiumf123 sergiumf123 Suntem 3 frați cărora le-a murit tatăl. Știm doar câteva informații simple despre existența unui titlu de proprietate comun teren arabil. Din păcate ... (vezi toată discuția)