avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz

Buna ziua,daca imi dau demisia conform Art 55 lit b (acordul partilor) mai este necesar preavizul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 18 Februarie 2018
Art 55 lit.(b) se refera la incetarea contractului individual de munca, ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea. Pe cale de consecinta contractul inceteaza in baza unui acord comun de vointa, fara a fi nevoie de - demisie....
Art.55 lit.b C.mun. nu se refera la demisie.

Demisia fara preaviz este prevazuta de art.81 alin.8 C.mun. si este incidenta numai in situatia in care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul partilor Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Intrucat oamenii acestia de la stat ajung sa zapaceasca omul, adresez o rugaminte: Daca prin demisia mea am solicitat incetarea activitatii ... (vezi toată discuția)
Demisie Subsemnata Subsemnata Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)