avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru copil minor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru copil minor

Buna! Sunt rezident in Spania insulele Canare e posibil sa beneficiez de alocatia spaniola daca copilul este nascut in Rominia
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Nicolae amoasei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 14:37, 18 Februarie 2018
Dacă legislaţia ţării/provinciei în care vă aflaţi ca rezident (cu acte) dă dreptul la alocaţia pentru copiii minori aflaţi în întreţinere, iar în situaţia dată minorul se află cu dvs., trebuie să faceţi dovada cu acte în acest sens şi să solicitaţi alocaţia pentru care aveţi interes. Totodată va trebui să faceţi dovada că nu mai încasaţi din România alocaţia de stat pentru copilul minor aflat în întreţinerea dvs.
E bine să vă informaţi în prealabil despre condiţiile în care statul străin acordă alocaţia, pentru a nu renunţa dezavantajos la alocaţia din România. De exemplu, în Cipru se acordă doar o indemnizaţie pentru naştere, însă alocaţie lunară pentru copiii minori nu se acordă. Deci este de preferat alocaţia din România decât indemnizaţia din Cipru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - alocatie pentru minor roman nascut in spania 3costa3 bogdan 3costa3 bogdan buna ziua .as dori sa stiu daca pot beneficia de alogatia de stat ptr. copii acordata in romania ,daca muncesc in spania.copilul nascut in spania. (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in spania MariaDr MariaDr Copilul nascut in Spania din parinti romani cu resedinta in Spania poate primi alocatie de stat in Romania? De fapt, dosarul s-a depus in Romania, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi are un copil nascut la Madrid in anul 2006?- nationalitate roman. Copilul are certificat de nastere romanesc si numar de identificare de cetatean ... (vezi toată discuția)