avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate provizorie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate provizorie?

Buna ziua!
Doresc sa ajut o anumita persoana sa isi schimbe cartea de identitate care a expirat.In urma unui incendiu persoana a ramas fara bunuri si fara vedere ..Primul pas ar fi in opinia mea sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca nu poate aplica nici macar pentru ajutor social fara...
Acum problema e ca are doar certificat de nastere,actul de identitate expirat,actul casei dar e pe numele mamei sale care e decedata(el e singurul fiu) si e divortat de 20-30 de ani dar nu mai are hotararea de divort(este necesara dupa asa mult timp?).
Ar putea sa schimbe cartea de indentitate fara actul casei pe numele sau daca prezinta dovada ca mama sa e decedata si fara hotararea de divort?(de unde se poate lua dovada dupa 30 ani?)
Sau nu ii ramane decat optiunea unei carti provizorii?
As prefera sa ii fac una permanenta pentru ca nu se poate deplasa singur si nu are cine sa il duca pe la diverse institutii.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:18, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea de divort nu are relevanta. Oricum, fiind barbat, nu si-a schimbat numele prin casatorie, sau in baza hotararii de divort sa se puna problema revenirii la numele anterior.
Da, primul pas este obtinerea unei carti de identitate provizorii.
Pentru obtinerea unui act de identitate permanent, trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama si cu certificatul de mostenitor, sa faca dovada proprietatii si domiciliului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale de identitate in urma unei casatorii. Alusa Alusa Buna, Situata in Anglia,..casatorita acum 2 ani in Anglia,..inca nu am reusit sa vin in Romania sa-mi schimb numele si documentele de identitate! Rugamintea ... (vezi toată discuția)
Preschimbare ci termen expirare barbat fiind, in proces de divort, ... Adriana Janette Adriana Janette Preschimbare CI termen expirare Barbat fiind, in proces de divort, trebuie sa schimb cartea de identitate pentru expirarea termenului valabilitatii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie amodern2 amodern2 Sint cetatean Roman/American ,am pasaport Romanesc dar expirat, buletin dar expirat,am certificate de nastere si de casatorie Romanesti, cum pot obtine Carte ... (vezi toată discuția)