avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Continuare activitate intr-un SRL in insolventa ( ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Continuare activitate intr-un SRL in insolventa ( asociatul majoritar fiind defunct)

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o indrumare in urmatoarea speta: Tatal meu a murit, el fiind actionar principal (95%) si administrator special desemnat de lichidator intr-un SRL aflat in insolventa . Celelalte actiuni(5%) apartin altui asociat ( ruda) in viata , fara a avea drepturi de administrare, Societatea ar putea iesi din insolventa in urma unei vanzari de bunuri. Avem cativa clienti interesati pentru a cumpara. Noi, ca mostenitori, dorim sa continuam activitatea firmei, sa realizam vanzarea si sa scoatem firma din insolventa. Ne intereseaza :
- Daca activitatea firmei poate continua fara administratorul special, rol indeplinit de tatal meu decedat, si fara dezbaterea mostenirii?
- Daca putem realiza vanzarea bunurilor sub administratorul juridic numit pentru insolventa?
- Ce alternative avem sa putem continua activitatea intr-o forma legala?

Alte discuții în legătură

De la dizolvare la insolventa DanielaNicolas DanielaNicolas Avem o firma aflata in dizolvare la cererea AFP din 2005. Atunci a fost numit lichidator de Registrul Comertului si respectivul nu s-a ocupat de nimic. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta plati compensatorii YES_NO YES_NO Buna ziua, As dori un raspuns profesionist la urmatoarea situatie: Societatea comerciala (SC xxx SA) a intrat in insolventa in anul 2009. In paralel cu ... (vezi toată discuția)
Firma faliment fara datorii *petre* *petre* Buna ziua.Am mostenit o firma in insolventă,am fost de acord ca lichidatorul sa înceapă procedura de faliment.Acum firma nu are datorii ,existând bani in ... (vezi toată discuția)