avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit si angajat full time
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit si angajat full time

Buna ziua,

Sunt angajat full-time ca programator la o firma, am deschis un PFA si vreau sa optez pentru sistemul cu norma de venit. Am inteles ca daca sunt angajat mi se injumatateste norma de venit, insa nu stiu daca va mai trebui sa platesc contributiile sociale CAS si CASS (sau alte taxe?!?) care sunt deja platite de angajatorul meu. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
ismail13, utilizator
Cel mai recent răspuns: ismail13 , utilizator 20:18, 19 Februarie 2018
Daca se vor plati cass si cas nu are deloc legatura cu faptul ca mai aveti in alta parte un alt contract de munca valabil ci de faptul daca norma injumatatita va fi peste plafon.
Va multumesc pentru raspuns.

Daca sunt angajat cu program de 8 ore se pare ca mi se injumatateste norma de venit. In acest caz este sub plafon. Inseamna ca pot alege sa nu mai platesc cas si cass. Am inteles bine?
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
ismail13, utilizator

ismail13 a scris:

Daca sunt angajat cu program de 8 ore se pare ca mi se injumatateste norma de venit. In acest caz este mult sub plafon. Inseamna ca pot alege sa nu mai platesc cas si cass. Am inteles bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas/cass la o pfa în sistem real care are și cim full-time Gabi-M Gabi-M Salut, Sunt in dubii privind declarația unică pe care am depus-o anul trecut pentru veniturile realizate în anul 2020 pe PFA... Treaba stă în felul ... (vezi toată discuția)
Salariat cu norma intreaga si pfa stan camelia stan camelia Buna ziua! Daca sunt salariata cu norma intreaga si am si un PFA in declaratia unica trebuie sa optez pentru CAS si CASS ? (vezi toată discuția)
Am devenit pfa cu caen 7420, ce declarații trebuie sa depun? Mara8912 Mara8912 Sunt angajata full time la o firma, insa recent am devenit PFA cu CAEN 7420,ce declaratii trebuie sa depun la ANAF? Am înțeles ca trebuie sa depun o ... (vezi toată discuția)