Buna ziua. Cum fac sa ma razbun pe o firma de paza care isi bat joc de angajati nerespectand contractele? E o firma de paza care nu platesc nici macar salariul minim pe economie in sensul in care pe contract scrie clar ca sunt platiti cu minimul pe economie la un numar de 168 ore lunar iar cand vine luna de salariul lunar sunt trimisi sefii de obiectivi la agenti cu banii in plicuri insa in loc de 1160 le da 1000 de lei si ii pune sa semneze pe un fluturas in care scrie clar 1160 sau 1340 depinde de numarul de ore iar in plic sunt 1000 de lei sau 1130 avand 192 de ore... Daca nu semnezi si nu le inapoiezi fluturasul nu-ti da plicul si daca te duci la ei la firma te da afara... este incredibil ce se intampla si vorbim de 500- 1000 angajati.
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
2. De asemenea, pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil puteti sesiza ANAF-ului.
Ore lucrate neplătite
Zuza13
Buna seara,am si eu o intrebare: ce pot face daca angajatorul refuza sa imi dea liber si sa imi plateasca liberele legale?De exemplu 1 Iunie si 16 Iunie?mai ... (vezi toată discuția)