avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari reparatii acoperis bloc

Buna ziua

In luna mai 2016 am achizitionat un apartament situat la ultimul etaj(4) al unui bloc de locuinte.Desi am intrebat fostul proprietar,la momentul achizitiei, daca sunt probleme cu infiltratiile acesta mi-a spus ca nu sunt.La scurt timp (in luna iulie 2016) in urma unei ploi torentiale am constatat ca sunt probleme cu planseul si au aparut infiltratii in zona sufrageriei,bucatariei si balconului.Mentionez ca blocul are acoperis din tigla ceramica,dar aceasta prezinta deteriorari prin care se infiltreaza apa.Am adus la cunostinta asociatiei acest lucru si am depus o cerere de efectuare de lucrari de reparatii de urgenta,cerere care a fost inregistrata in luna august 2016.Nu s-au efectuat niciun fel de lucrari iar in luna ianuarie 2017 in urma unui viscol puternic,prin acoperis a intrat o cantitate insemnata de zapada care, desi am incercat sa o inlatur,a provocat din nou infiltratii.Am depus o noua cerere in februarie 2017,presedintele si vicele au venit si au constatat dar mi-au spus ca nu sunt bani pentru reparatii.Lucrurile s-au repetat in luna octombrie 2017,cand am avut din nou infiltratii si am depus o notificare de aceasta data prin care informam asociatia ca voi apela la un avocat daca tot nu se vor efectua reparatii.
Intrebarea mea este care sunt caile legale prin care pot obliga asociatia sa faca aceste lucrari si daca vreun avocat/jurist ma poate ajuta in acest demers.Mentionez ca locuiesc in Galati.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
buluss, utilizator
Cel mai recent răspuns: buluss , utilizator 10:57, 20 Februarie 2018
Se poate introduce o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu asociatia de proprietari, pentru a se solicita obligarea paratei sa efectueze lucrarile de reparatii la hidroizolatia terasei blocului.
1-Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Puteti contacta avocat din localitatea dv fie consultand catalogul consulatntilor si contactand prin mesagerie privata fie prin solicitare oficiala la baroul local de avocati
2-Conform dispozitii in vigoare asociatia d eproprietari se infiinteaza tocmai cu scopul de a intretine si a repara partile comune de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun
legal obligatia repararii acoperisului intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Este adevarat ca suma necesara unei repartii acoperis este substantiala,dar asociatia de proprietari poate constitui fond de reparatii,sau utiliza sumele obtinute din inchirierea partii comune sau alte fonduri la indemana
Daca nu solutionati la nivelul asociatiei ,initial sesizati oficial serviciul specializat din primarie
daca nici demersul la nivelul primariei nu determina asociatia sa execute reparatia la acoperis,ultima varianta este actiunea in instanta
Suuces !
am fost si la Primarie si mi s-a spus ca exista un program pe fonduri europene la nivelul primariei dar ca este nevoie de implicare din partea asociatiei pentru realizarea dosarului.se pare insa ca la nivelul asociatiei nu doreste nimeni sa se implice motivand mereu ca ei stiu ca"oamenii nu au bani si nu vor sa plateasca"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de proprietari ralucucinis ralucucinis Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumpărat acum doi ani un apartament situat la etajul ... Mihai292 Mihai292 Buna ziua, Am cumpărat acum doi ani un aparat situat la etajul 10. Apartamentul era izolat parțial. De când am luat apartamentul au fost mici probleme cu ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)