avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu asociatia de proprietari

Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre asociatia de proprietari.
Situatia de fapt este urmatoarea in 2007 , asociatia de proprietari a efectuat lucrari de reparare a acoperisului blocului , dar nu a reparat si partea corespunzatoare apartamentului meu. Ulterior , in 2012 s-a infiltrat apa prin tavan , distrugand peretii.
Voiam sa stiu daca acum mai pot introduce actiune in instanta pentru repararea acestor pagube.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 10:29, 16 Februarie 2014
Da, consider ca puteti sa solicitati repararea prejudiciului cauzat dvs. prin neglijenta asociatiei de proprietari de a repara si partea de acoperis a blocului aferenta apartamentului dvs, acoperisul/terasa blocului fiind spatiu comun si ar fi trebuit reparat de asociatie, ci nu de dvs! Ar fi foarte bine daca aveti dovezi in sensul ca, in 2007, cand au reparat partea cealalta a acoperisului, dvs. aveati si atunci probleme cu infiltratia apei prin tavan, iar asociatia a cunoscut acest aspect (notificarea dvs., inscrisuri, martori etc)! Puteti prin actiunea dvs. pentru prepararea prejudiciului cauzat sa-i obligati si sa va repare acum acoperisul!
Care sa fi fost motivele de nu s-a reparat intreg acoperisul ?
Cu un an inainte , in 2006 , am reparat partea de acoperis corespunzatoare apartamentului meu , pe cheltuiala proprie , intrucat cei din asociatie , cand i-am sesizat (doar verbal- nu exista inscris) pentru ca aveam infiltratii , au zis ca nu au fonduri .Un an mai tarziu , in 2007 , au efectuat lucrari de reparatie , pe tot acoperisul , in afara de partea pe care o facusem eu.
In 2012 , au aparut din nou infiltratii , iar in urma sesizarii au reparat acoperisul , dar eu vreau daune pentru ca peretii sunt distrusi in urma infiltratiilor din 2012.
ralucucinis a scris:
In 2012 , au aparut din nou infiltratii , iar in urma sesizarii au reparat acoperisul , dar eu vreau daune pentru ca peretii sunt distrusi in urma infiltratiilor din 2012.

Dumneavoastra puteti sa introduceti actiune in instanta dar este greu de crezut ca puteti obtine ceva, o despagubire, o reparatie morala...
Reparatiile la terasa unui bloc se fac in urma unor sesizari ale celor care sunt afectati, de regula cei de la ultimul etaj. Cand fac acestia sesizarea? Dupa ce le intra apa in casa si nu inainte, nu?
Pai cei care conduc si administreaza asociatia nu au avut de unde sa stie ca la dumneavoastra in apartament se va infiltra apa in anul 2012, decat dupa ce s-a infiltrat si ati anuntat asociatia. Sigur ca atunci vi s-a degradat planseul, peretii...
Asociatia, dupa cum spuneti, a luat masuri si a reparat terasa. Asta este obligatia asociatiei si a indeplinit-o.
Oricum cred ca e mai bine decat in anul 2006 cand apa s-a infiltrat in apartamentul dumneavoastra, ati reparat pe banii dumneavoastra, dupa cum spuneti si cred ca nu v-a acordat asociatia vreo despagubire atunci pentru a va repara si peretii degradati in interiorul apartamentului.
Eu ma gandesc ca nu a fost normal ca in 2007 , atunci cand au reparat aproape tot acoperisul, sa nu fi reparat si la mine doar pe motivul ca am incercat eu inainte sa repar partea corespunzatoare apartamentului meu , mai ales avand in vedere ca eu nu sunt profesionist in acest domeniu si n am realizat o lucrare durabila.

Alte discuții în legătură

Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Reparare izolatie acoperis Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)