avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu asociatia de proprietari

Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre asociatia de proprietari.
Situatia de fapt este urmatoarea in 2007 , asociatia de proprietari a efectuat lucrari de reparare a acoperisului blocului , dar nu a reparat si partea corespunzatoare apartamentului meu. Ulterior , in 2012 s-a infiltrat apa prin tavan , distrugand peretii.
Voiam sa stiu daca acum mai pot introduce actiune in instanta pentru repararea acestor pagube.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 10:29, 16 Februarie 2014
mai ales avand in vedere ca eu nu sunt profesionist in acest domeniu si n am realizat o lucrare durabila.

Dumneavoastra sunteti vinovat nu asociatia, trebuia sa sesizati asociatia si daca nu va reparau atunci ii dadeati in judecata, dupa ce ati stricat terasa ar trebuii sa va dea asociatia in judecata, cel mai bine rugati moderatorii sa va stearga postarea, poate intra si cineva de la dumneavoastra din asociatie si vede ca ati recunoscut ca ati stricat terasa ca nu sunteti profesionist.
Uitati ce spune Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Reparare izolatie acoperis Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)