avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pericol de infecție
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pericol de infecție

Bună ziua! Sunt locatar într-un bloc cu 4 etaje și împreună cu toți ceilalți locatari întâmpinat o problema cu vecinul de la parter. Acesta de câțiva ani nu a mai făcut curat în apartament și un miros insuportabil vine din apartament. Noi nu putem intra în bloc decât cu ceva la nas și pe scara blocului nu se poate respira. Căreia din instituțiile statului ne putem adresa? Se poate face ceva în acest sens? Să fie obligat să facă Curat? Chiar nu mai putem urca in apartament, trecând prin fața ușii respectivului. Ușa de la parter sta zi și noapte deschisa, chiar dacă este iarnă, cu groaza ne gândim ca vine vara.Ce măsuri legale se pot lua? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:51, 20 Februarie 2018
Desi unii dintre proprietari s-au adresat la DSP (sanatatea publica), acestia nu au obtinut ceva real. In alte zone ale tarii, acest DSP a fost mai bengos, le-au aplicat amenzi serioase celor in cauza si situatia s-a rezolvat
In ultima perioada, am vazut si la TV, situatia s-a rezolvat prin actionarea in instanta a proprietarului prin asociatia de proprietari.
Se pare ca aceasta actiune este ce-a mai buna.
Apelati la seviciile unui avocat, tinand cont si de prev. L 230/2007:
ART. 14
Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
ART. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! de cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. ... cetatean_ro cetatean_ro Buna ziua! De cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. Mai exact, in apartamentul de deasupra s-au mutat vreo 3 cetateni din Africa. lucratori in ... (vezi toată discuția)
Animale in bloc stancualexandru stancualexandru Buna ziua. Scriu acest mesaj, fiind cu rabdarea ajunsa la capat si dincolo de capat. Am in bloc o baba nebuna care are intr-un apartament de 2 camere cel ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o vecina de bloc panduruv panduruv Buna ziua. Pe scurt.. am probleme cu o vecina, o batrana care sta fix langa mine, la etajul doi. Dormitorul meu e lipit de bucataria ei. Problema ar fi ca ... (vezi toată discuția)