avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delapidare fonduri asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delapidare fonduri asociatie de propietari

buna ziua

sunt locatar intr-un complex residential din jud. ilfov format din 4 blocuri administrat de o firma de administratie sc.......
in data de 12.02.18 in complex s-au deplasat reprezentantii firmei de distributia a apaei SC Apa-Canal Ilfov si au ridicat contoarele blocurilor 1 si 4 pentru datorii catre ei.
datoria blocului 4 catre furnizor, este in valoare de 40000ron, iar datoria restantierilor din bloc este de 17200ron. am incercat sa luam legatura cu administratorul blocului dar acesta nu doreste sa comunice cu noi. am fost la punctul de incasare, punct ce se regaseste in complex sa cerem niste explicatii doamnei care incaseaza (sotia administratorului si asociata in firma), dar aceasta a inceput sa tipe ca nu vorbeste cu noi si a chemat politia amenintandu-ne ca din ziua urmatoare nu mai avem apa.
tin sa mentionez ca administratorul a solicitat celor de la apa care au venit sa ridice contoarele celor 2 blocuri sa lege blocurile abuziv si ilegal la blocul 2 si blocul 3.
pe langa ilegalitatilor comise si enumerate mai sus, acelasi administrator reziliat contractul cu firma de salubritate pentru aceleasi blocuri.
Încasările sunt făcute în baza unor chitanțe în alb....fără antet, fără cui, fără stampila...și refuza explicații sa dea explicații pt sumele încasate de la acest incident....menționez ca în săptămâna 12-16.02 au făcut plăti restantierii
va rog sa ma ajutati cu aceasta speta
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:13, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot ati ajuns pe acest topic, mai incercati sa lecturati si alte topicuri asemanatoare.
Daca ziceti ca sunteti asociatie de proprietari, probabil ca aveti si o conducere, astfel incat chiar nu inteleg de ce discutati cu administratorul - un simplu sau cum o mai fi el, angajat de conducerea asociatiei sa va administreze.
Daca ziceti ca aveti si restantieri, trebuie sa luati masuri urgente ca si acestia sa intre in normal cu achitarea debitelor. Cred ca vedeti ca o normalitate faptul ca furnizorul de apa isi protejeaza afacerea, da? Acelasi lucru tre' sa-l faceti si dvs.
Ati mai reclamat undeva ca administratorul dvs. emite
-
Încasările sunt făcute în baza unor chitanțe în alb....fără antet, fără cui, fără stampila...și refuza explicații sa dea explicații pt sumele încasate de la acest incident

Pai de ce-mi dati mie adrea dvs. sa vin eu sa eliberez chitante cu tot ce trebuie?
Cine este vinovat de toate aceste chestiuni?
Intrebari mai am, dar dati raspusuri doar la acestea...
Succes!
in data de 22.02.2018 ne iese decizia pentru infintarea asociatiei de locatari.
momentan nu suntem asociatie de propietari.
firma care adminsitreaza imobilele din complex este adusa de dezvoltator.
nu am nimic de reprosat furnizorului de apa, doar ca vad o problema in modul in care a fost facut, daca eram rau platnici de ce am fost bransati ilegal la alt bloc? daca blocul respectiv nu descoperea acesta ilegalitate? noi ca si locatari al imobilului cu pricina aveam o problema, puteam fi acuzati de furt?
am reclamat celor de la anaf despre emiterea chitantelor fara stampila, fără antet, fără cui, si nu am primit inca nici un raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Reclamatia la ANAF se face cu text in manuta, nr. de inregistrare si audienta la cel mai mare din parcare - raspunsul apoape pe loc.
2. Daca firma de administrare este adusa de catre dezvoltator, luati-va si de dumnealui. S-ar putea sa fie manutza in manutza.
3. Faptul ca ati avut apa pana acum cu toate ca nu erati organizati in as. prop. - cred ca furnizorul avea contract cu dezvoltatorul dvs., asa ca de fapt asociatia dvs. NU ARE niciun debit la furnizor. S-a mers "pe burta", dezvoltatorul v-a dat apa iar dumealui v-a eliberat chitante fara acoperire, la negru. Cei de la ANAF s-ar putea sa aiba ceva "halvita" pe chestia aceasta.
4. Dupa ce va ies actele, trebuie sa mergeti la furnizorii de servicii si utilitati sa incheiati contracte de furnizare. Aici sa fiti foarte atenti cum preluati: mai pe intelesul dvs - plecati din zero la toate capitolele. Actualii dvs. debitori au debite doar fata de dezvoltator, iar acesta sa se spele pe cap cu ei - dar nu-l plangeti dvs. pe acesta, stie el cum sa-si recupereze paguba.
Oricum, conducerea noii as. prop. sa fie atenti cu acesti proprietari debitori pentru ca dumnealor vor continua sa nu-si achite debitele si va vor face mari greutati. Daca si-au achizitionat casa, nu inseamna ca trebuie sa nu-si achite chelt. de intretinere. Daca continua sa nu-si achie debitele, dupa 3-4 luni ii actionati in instanta, nu-i lasati sa inoate in datorii.
5. Dvs. actualii proprietari, nu puteti fi acuzati de furt, in conditiile desccrise. Aveti vreo intelegere scrisa cu dezvoltatorul? Daca mai trebuie sa va construiasca ceva, s-ar putea sa mearga la santaj, dar avem justitie - insa aveti grija!
6. Mai tineti-ne aprope cu informatiile, poate mai invata si altii din pataniile dvs. si schimbati administratorul. Are tupeu pentru ca a fost numit de catre dezvoltator,...
SUCCES!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Adam Grecu, utilizator
din cate stiu eu facturile la utilitati sunt pe numele firmei administratorului pe adresa blocului.
din ceea ce spuneti dumneavoastra inteleg ca noi catre furnizorii de utilitatii nu avem datorii in schim avem catre firma administratolui care detinea contractele cu acesti furnizori.
administratorul spune ca nu ne elibereaza actele pana nu ii platim datorile catre servicii.
avem dreptul sa oprim apa restantierilor?
in ce conditii putem face acest demers?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
alecs24, utilizator
Am intuit bine.
Daca furnizorul nu are contract cu dvs. - sa nu va faceti mari probleme. Totusi, proprietarii au consumat utilitati.
In fine, este treaba dvs. cum va rezolvati problemele. Mai mult decat v-am scris mai sus, nu am ce sa va mai spun.
Nu aveti dreptul sa opriti apa la proprietarii cu debite. Depinde ce mai scrieti si prin documentele de infiintare a asociatiei.
Repet, urmati pasii pe care di raspunsul meu si mai vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa prin asociatie Dlaura21 Dlaura21 Bună ziua La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)
Trei asociații de proprietari pe un singur branșament la apă. cum s-ar putea împărți cheltuielile în această situație? Ioan1988 Ioan1988 Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta: Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, ... (vezi toată discuția)