avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract semnat la BCR BpL in nov 2013, prima de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract semnat la BCR BpL in nov 2013, prima de la stat ioc!

Sun tprobabil printre cei multi care am luat teapa cu contractele acestea la BCR banca pentru Locuinte, am inceput s aplatesc in 2014 (nov) echivalentul a cate 1000 Eur pe an (4500 RON). Am efectuat platile mereu, timp de 5 ani, am respectat integral contractul. In 2016 am aflat si eu din mass media ca a fost o inspectie de la Curtea de Conturi care a blocat programul atat la BCR cat si la Reiffensen, cealalta banca care il derula. Consultnatul BCR mi-a spus sa nu imi fac griji, ca de fapt problema nici nu ma priveste pe mine, ci pe cei care au cont dar nu au de exemplu buletin (adica copii pentru au facut parintii astfel de contracte) sau pentru cei de peste 65 de ani (nu e cazul meu). Totusi nu am mai primit extrasele de cont si mi s-a spus ca banca este in litigiu cu Curtea de Conturi. Anul acesta am cerut eu un extras, si fireste ca prima d ela stat nu s-a mai platit pe 2015, 2016 si 2017, adica pe 3 din cei 5 ani ai contractului. Eu nu am facut contract cu statul, ci cu banca, si l-am respectat. Am termen 30 de zile sa fac contestatie la extrasul de cont (o voi face, fireste) - dar intrebarea mea care este calea de urmat in continuare? Fireste, suma e mica, adica prima d ela stat pe 3 ani - 750 Eur. Dar totusi nu e corect sa nu primesc acei bani. Care ar fi caile de atac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 20:09, 26 Februarie 2018
Buna seara!
[ link extern ]

[ link extern ]

Din informatiile oferite in spatiul public de catre BCR permiteti-mi sa concluzionez ca problema dvs este de fapt una colectiva a carei rezolvare nu include contestatia la extrasul de cont.
Nu va ramane altceva de facut decat sa asteptati rezolvarea problemelor litigioase intre institutii. BCR are tot interesul sa lupte in instanta pentru deblocarea acestui program de economisire creditare. Sa urmarim si progresul, procesul legislativ asteptat, legislatia care va trebui reglementata.
In esenta, acest program este benefic pentru beneficiari, doar ca este imprevizibila colaborarea cu statul.

Eu am avut contract de economisire creditare la BCR din 2011-2013, caci am avut nevoie de bani mai devreme de implinirea termenului de 5 ani. Intr-adevar, prima de la stat a venit cu intarziere, dar am luat-o. A fost mai greu cu actele doveditoare acceptate etc., dar am avut rabdare, am indeplinit conditiile cerute. Alti clienti nu au avut rabdare si si-au scos banii economisiti, renuntand la prima de la stat si au platit penalizari pentru renuntarea inainte de termen.

Eu am vrut un credit, dar mi s-a refuzat deoarece imobilul pe care vroiam sa il cumpar era pe lista imobilelor cu risc seismic. Pana la urma a trebuit sa aduc dovezi pentru materiale de constructii, care oricum mi-au trebuit pentru reparatiile la imobil. Prima de la stat mi-a fost de mare ajutor.

Aveti rabdare, nu disperati. In Romania nimic nu e simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere banca bani dintr-un cont de economii fara acordul titularului de cont myhapui myhapui Buna ziua!Am o fetita de 2 anisori si as vrea ca atunci cand o fi mare sa se bucure de banutii ei din alocatie asa ca m-am gandit sa semnez un contract de ... (vezi toată discuția)
Inselatorie bpl cristianionut9 cristianionut9 Buna seara. Am avut un cont deschis la BCR in programul Banca pentru Locuinte in anul 2013, programul acela unde puteai primi 25% dobanda pe an la maxim 1000 ... (vezi toată discuția)
Banca pentru locuinte laurentiuu laurentiuu In anul 2012 an incheiat cu BCR un contract de economisire-creditare , banca pentru locuinte, BPL, timp de 5 ani .Anul acesta , la expirarea contractului, ... (vezi toată discuția)