avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselatorie BPL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselatorie BPL

Buna seara. Am avut un cont deschis la BCR in programul Banca pentru Locuinte in anul 2013, programul acela unde puteai primi 25% dobanda pe an la maxim 1000 euro depusi. Cand mi-am deschis contul mi s-a spus ca, daca imi retrag banii in primii 3 ani de zile, ca sa pot beneficia de prima de la stat trebuie sa prezint dovada ca banii sunt folositi in scop locativ dar daca ii pastrez la BPL 5 ani de zile nu va mai trebui sa aduc nicio justificare. Eu la un an dupa ce am inceput sa depun bani in acest program mi-am cumparat cu credit o casa. Am depus an de an bani si la BPL dar nu am primit prima decat pentru o parte din primul an. Dupa aceea am inteles ca a fost data in judecata BPL de Curtea de Conturi si sumele de la stat au fost blocate. In 2019 mi-am retras banii de la BPL si de la un contract de economisire cu cea mai buna dobanda de pe piata am ajuns in pierdere. Acum, primesc o scrisoare de la BCR, in care mi se spune ca banca a pierdut procesul definitiv cu Curtea de Conturi si daca nu aduc dovezi ca am folosit banii in scop locativ pana la inceputul lui 2021 nu mai primesc nimic din dobanda promisa. Deci eu imi tin banii blocati 5 ani la BCR si ei imi dau termen doar 2 ani sa dovedesc ca i-am folosit in scop locativ. Mie asta mi se pare inselatorie. De ce nu pot face dovada in mai mult timp? De ce nu pot sa ma folosesc ca eu am cumparat in acest timp o locuinta si ei mentioneaza ca doar daca am platit o locuinta dupa ce s-a terminat contractul? BCR de ce nu isi asuma ca si-a inselat clientii si le promiteau fantezisme? Pot face ceva legat de asta din punct de vedere legal?

Multumesc,
Cristi
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:37, 21 Decembrie 2020
Trebuie citit contractul respectiv. Tin minte ca la vremea respectiva l-am analizat si era o porcarie treaba cu 25% pe an, un fel de marketing, din pacate prost facut. Daca mai puteti face ceva acum? Dupa mine, doar sa aprindeti o lumanare.
Oricum, daca insistati, mergeti cu hartiile la un avocat ori alt jurist sa vi le citeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bcr bpl 2010, comision blocat marr marr In iunie 2010 am deschis un cont de economisire/creditare BCR BPL, cu valoare maxima, unde de-a lungul a cinci ani am depus suma maxima de 1000€/an. Mi se ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, tel 0743507711 Ma adresez Dstra cu ... (vezi toată discuția)