avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Histerectomie totala (indepartare uter+ovare) in urma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Histerectomie totala (indepartare uter+ovare) in urma endometriozei

In urma diagnosticarii cu endometrioza sunt nevoita sa ma operez - histerectomie totala (indepartarea uterului si a ovarelor).
Din ce mi s-a spus aceasta boala/defect se poate incadra in gradul 2 de invaliditate si prin urmare ma pot pensiona. Din pacate nu am gasit pe nicaieri mai multe informatii despre asta si daca boala este intr-adevar incadrata la gradul 2.

Intrebarea mea este daca in urma acestui diagnostic ma pot pensiona macar, pe caz de boala. Nu am nevoie de pensie de invaliditate, doar sa ma pot pensiona normal...
Nu am din pacate varsta minima de pensie, dar am 12 ani de munca...

Multumesc mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Pensie handicap sau indemnizatie patricia2014 patricia2014 Buna ziua am si eu nevoie de cateva informatii sigure. Am o verisoara care acum 8 ani a avut cancer ovarian urmat de 6 serii de chimio I operatii in 2 timpi ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala temporara. macsinciuc viorel macsinciuc viorel am fost operat in luna februarie cu diagnosticul hernie de disc cu paralizie la piciorul stang.medicul a precizat ca trebuie a ma pensiona pe caz de boala. A ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila GeorgetaGeta GeorgetaGeta Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara ... (vezi toată discuția)