avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz.

Am si eu o problema, doresc sa plec de la o firma,prin demisie cu preaviz,in contract sunt 20 de zile de preaviz, insa angajatorul in momentul in care iam oferit demisia ne-am inteles la 14, iar a doua zi s-a sucit iar la 20. Ce este de facut?? Eu deja am vb la firma la care va urma sa plec si nu mai pot modifica data acolo? Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 21 Februarie 2018
Dacă angajatorul nu aprobă un termen mai scurt va fi aplicabil cel de 20 de zile menționat atât în contract cât și în codul muncii
Dar daca eu nu doresc sau mai bine zis nu il pot indeplini , cum pot proceda? Va multumesc.
Aveti mai multe posibilitati , daca angajatorul nu renunta partial la preaviz:
- concediu de odihna
- concediu fara plata
- absenta nemotivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi dau demisia la zi? vaban vaban Vreau sa stiu in ce mod voi fi afectat daca actualul angajator nu vrea sa imi accepte o cerere de demisie la zi, fara preaviz de 15 zile. Mai am 20 de zile de ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)