Vreau sa stiu in ce mod voi fi afectat daca actualul angajator nu vrea sa imi accepte o cerere de demisie la zi, fara preaviz de 15 zile. Mai am 20 de zile de concediu de odihna restante de anul trecut. Oficial mi-au spus ca imi vor plati zilele de concediu dar ca o sa-mi desfaca contractul de munca pe motiv de indisciplina daca voi absenta in perioada de preaviz, ca sa ma dea de exemplu negativ, desi ultimele doua evaluari profesionale au fost de foarte bine si excelent. Mentionez ca am anuntat angajatorul cu 13 zile in urma ca voi urma sa plec la o data fixa, in ziua cand am primit o oferta scrisa din alta parte, dar nu am inregistrat oficial o cerere, fapt reprosat acum mie de catre angajator si prezentat ca un fel de santaj.
Demisia se depune in scris sau prin corespondenta si trebuie acceptata fara conditii. Faptul ca nu veti efectua perioada de preaviz poate duce la desfacerea disciplinara a contractului pentru absente nemotivate dupa efectuarea cercetarii prealabile. Nu va fi un exemplu negativ pentru ca si un alt salariat poate proceda la fel daca alta firma ii ofera un alt loc de munca superior ca salariu si conditii celui actual.
Un viitor angajator poate sa se inereseze de motivele desfacerii disciplinare sau poate nu, mergand pe increderea in spusele dv.
Ar fi mai bine si simplu pentru ambii daca ati rezolva amiabil situatia.
Am o oferta scrisa de la un alt angajator, cu data de 09.03.2011, pe care am prezentat-o in aceeasi zi si actualului angajator. Acesta mi-a amanat inregistrarea demisiei in speranta ca voi renunta la plecare si mi-a facut verbal o contraoferta pe care nu am acceptat-o. Azi am ajuns in situatia de a inregistra o cerere tip de demisie cu preaviz de 15 zile, dupa negocieri aprinse. Maine trebuie sa ma prezint la noul loc de munca. Ce mi se poate intampla daca mi se desface contractul de munca in mod neamiabil?
Nimic deosebit. Cum v-am spus mai sus, va trebui sa explicati unor viitori angajatori in ce a constat indisciplina, ramanand ca viitorul angajator sa decida daca poate conta pe dv. si sa va angajeze. Daca era pentru furt sau consum de alcool era grav.
Va multumesc pentru informatii. Am aflat telefonic de acest site si il voi recomanda prietenilor mei. Incep cu cei de pe Facebook.
Va doresc multa sanatate.
Atata timp cat v-a fost inregistrata demisia , nu cred ca vi se mai poate intampla altceva .. doar in situatia in care absentati nemotivat in perioada de preaviz sau savarsiti o abatere grava situatii care pot conduce la desfacerea disciplinara a c.i.m.
Demisie fara preaviz
UnDac
Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)