avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... S-au facut niste plangeri societatii la un control ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

S-au facut niste plangeri societatii la un control vamal

Buna ziua, in speta mea este vorba de un control vamal la o societatae comerciala, in urma caruia s-au facut niste plangeri societatii cum ca unele proceduri sunt gresit in conformitate cu legislatia vama, dar nu s-a intocmit nicio hartie cu privire la asta, iar dupa termenul legal de 25 de zile (cod proc.fiscala) nu s-au luat masurile necesare sau vreo amenda, suspendare, etc. Au trecut 2 luni de atunci si nu am primit nicio instiintare, ne mai poate ataca in vreun fel, avand in vedere ca nu au nimic sa dovedeasca asta si nu am primit nimic dupa atat timp?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristinafofiu , utilizator 13:17, 23 Februarie 2018
E greu sa raspund la o astfel de intrebare, cred ca va puteti dvs. interesa direct ce se intampla, daca exista abateri contraventionale sau penale in cazul dvs. Sau sa asteptati ca ei sa va transmita vreun document, daca va fi cazul., aici ma refer la incidenta penalului, care, evident, va depasi cele 25 zile valabile la contraventie. Asta fiind partea mai intunecata si nu neaparat si aplicabila dvs.
Am inteles. Multumesc frumos.
Revin mentionand ca s-a intocmit un pv si cei de la anaf conform codului de procedura fiscala , in termen de 25 zile trebuiau sa valorifice pv si sa ne trimita sanctiunea pentru micile observatii (care nu intra in emisfera infractiunilor penale) . Au trecut 60 de zile de atunci. Mai pot ei sa fac acest lucru?
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, as mai avea de mentionat ceva, noi am contestat in instanta actul (p.v.) , iar instanta nu a anulat aceasta contestare mentionand ca actul nu e valorificat, dat fiind ca nu s-au luat masuri in urma procesului verbal . Sper sa reusesc sa ma fac ineleasa cat de cat :)) . Nu e vorba de nimic penal .
Conform art. 131, al (5), deciziile se emit in termenul legal de 25 zile.
Contestarea noastra poate afecta acest termen? Ce masuri se mai pot lua impotriva noastra in acest moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la politia comunitara din 2009 sylvertim70 sylvertim70 am primit prin posta o scrisoare recomanadata in care era o somatie de la DFMT,prin care sant somat sa platesc o amenda din 5.11.2009 data la care a fost ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unui proces verbal de contraventie Lumary Lumary Buna ziua, Ce se poate intampla in conditiile in care am semnat un PV pt o amenda a fostului propietar_mentionez ca acesta nu si-a schimbat buletinul la noul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal necomunicat in 30 zile claudiut claudiut buna ziua, in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. ... (vezi toată discuția)