Buna ziua,
Ce se poate intampla in conditiile in care am semnat un PV pt o amenda a fostului propietar_mentionez ca acesta nu si-a schimbat buletinul la noul dominciliu-? Am incercat sa iau legatura cu acesta telefonic, dar nu are tel deschis, iar cand nu-l are nu raspunde.
Daca ati semnat pentru si in numele "fostului proprietar", ridicandu-i/insusindu-va corespondenta, ati savarsit, cel putin teoretic, o fapta "penala"...
Daca ati semnat "in locul lui, in numele si pentru el" un inscris, in speta p.v. de constatare a contraventiei", ati savarsit un fals...(tot fapta penala)...
Poate detaliati putin, cum, in ce imprejurari ati savarsit fapta, care poate avea implicatii nefaste daca, persoana pentru care s-a intocmit p.v., contesta semnatura inscriindu-se in fals, tocmai pentru a nu-i fi opozabil inscrisul aflat in discutie.
Dl politist s-a prezentat la usa cautand pe X_fostul propietar, mentionand ca trebuie sa afiseze actul respectiv la adresa din buletin al posesorului amenzii; ......sub semnatura am specificat "actual propietar".
Am realizat mai tarziu ca nu tr sa semnez ....acum vreau sa stiu cu ce m-ar putea afecta fapta in sine.
semnatura dvs avea rol de "dovada de comunicare"...Dvs.nu veti avea nici o problema, doar ca trebui sa pastrati acea hartie, pana reusiti sa dati de urma proprietarului anterior - ca sa stie omul ca la cautat militia...si de ce.
Prin semnarea de primire a procesului verbal de contraventie , in indeplinirea procedurii de comunicare , nu ati savarsit nicio fapta penala . Se considera comunicat contravenientului , procesul verbal care a fost primit de catre sot , ruda , persoana care locuieste cu contravenientul , acestia astfel putand semna de primire .