avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicarea unui proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicarea unui proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Ce se poate intampla in conditiile in care am semnat un PV pt o amenda a fostului propietar_mentionez ca acesta nu si-a schimbat buletinul la noul dominciliu-? Am incercat sa iau legatura cu acesta telefonic, dar nu are tel deschis, iar cand nu-l are nu raspunde.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 16:06, 10 August 2010
Daca ati semnat pentru si in numele "fostului proprietar", ridicandu-i/insusindu-va corespondenta, ati savarsit, cel putin teoretic, o fapta "penala"...

Daca ati semnat "in locul lui, in numele si pentru el" un inscris, in speta p.v. de constatare a contraventiei", ati savarsit un fals...(tot fapta penala)...

Poate detaliati putin, cum, in ce imprejurari ati savarsit fapta, care poate avea implicatii nefaste daca, persoana pentru care s-a intocmit p.v., contesta semnatura inscriindu-se in fals, tocmai pentru a nu-i fi opozabil inscrisul aflat in discutie.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Dl politist s-a prezentat la usa cautand pe X_fostul propietar, mentionand ca trebuie sa afiseze actul respectiv la adresa din buletin al posesorului amenzii; ......sub semnatura am specificat "actual propietar".
Am realizat mai tarziu ca nu tr sa semnez ....acum vreau sa stiu cu ce m-ar putea afecta fapta in sine.

Va multumesc din nou.
semnatura dvs avea rol de "dovada de comunicare"...Dvs.nu veti avea nici o problema, doar ca trebui sa pastrati acea hartie, pana reusiti sa dati de urma proprietarului anterior - ca sa stie omul ca la cautat militia...si de ce.
Prin semnarea de primire a procesului verbal de contraventie , in indeplinirea procedurii de comunicare , nu ati savarsit nicio fapta penala . Se considera comunicat contravenientului , procesul verbal care a fost primit de catre sot , ruda , persoana care locuieste cu contravenientul , acestia astfel putand semna de primire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar catalincraciuneac catalincraciuneac Buna ziua , As dori sa stiu daca este legal cea ce va spun eu acuma; mergand pe DN cu auto personal cu o viteza relativa ,dintro curba a aparut din sens ... (vezi toată discuția)
Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)
Exista vreun capat de acuzare - continuare elyon85 elyon85 daca la intocmirea unui proces verbal...folosesc un martor care imi da datele si spune ca vrea sa fie folosit ca martor la contraventiile savarsite de ... (vezi toată discuția)