avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar

Buna ziua , As dori sa stiu daca este legal cea ce va spun eu acuma; mergand pe DN cu auto personal cu o viteza relativa ,dintro curba a aparut din sens opus un MCV ,adica un echipaj de de POL .si mi-a facut semn sa opresc,am tras pe dreapta si am asteptat sa vina politistu la mine,mi-a cerut actele fara am spune motivu ,l-am intrebat si mi-a spus ca o sa vad in PV de constatare,a venit alt agent din masina cu pv si mia spus ca am depasit viteza legala si sa semnez , ne intelegand ce a scris in pv am refuzat semnarea lui ,fapt care mi-a aruncat actele pe bord si a plecat , M-am trezit dupa o saptamana cu PV prin posta acasa ,era semnat si cu un martor pus pe PV ,vi se pare legal cea ce au facut politisti si spunetim ce as putea face , MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:23, 13 Ianuarie 2014
Impotriva procesului verbal puteti formula plangere contraventionala la instanta de judecata. Daca aveti persoane care pot confirma situatia expusa de dumneavoastra este bine sa-i propuneti ca martori prin plangerea pe care o formulati. Solicitati sa se depuna la dosarul cauzei atestatul operatorului radar, buletinul de verificare metrologica a cinemometrului rutier si plansele foto. Sunt instante care accepta si solicita depunerea inregistrarii video pe care o veti viziona impreuna cu presedintele completului la un termen pe care il va stabili ulterior. Succes!
Suplimentar si important !
Termenul in care puteti promova plangerea contraventionala este de 15 zile de la comunicarea PV de contraventie
Intre o viteza relativa si depasirea vitezei pe tronsonul de drum public este diferenta majora
Cand afirmati ca PV era semnat,intelegeti sa invocati ca desi ne intelegand ce a scris in pv am refuzat semnarea lui ,dar la comunicare,exista semnatura in dreptul contravenientului ?
mentionez PV este semnat la contravenient,fapt care eu nu l-am semnat si numele meu
este incoerent
Nu cred ca mai are importanta daca ati depasit sau nu viteza legala cu mai mult de 10-20 km/h fata de viteza legala ci faptul ca ati primit procesul verbal de constatare a contraventiei semnat de altcineva!
Semnarea in fals reprezinta din cate stiu infractiune iar daca este asa atunci pe langa plangerea impotriva procesului verbal puteti face si o plangere penala la parchet pentru fals in inscrisuri oficiale.
Dovada o reprezinta faptul ca procesul verbal a fost trimis prin posta, in plus se poate face si o expertiza grafologica.

Art. 288 - CP
Falsul material în înscrisuri oficiale
Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)