avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberare condiționată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberare condiționată

Buna ziua! Am si eu o rugaminte la dumneavoastră daca puteti sa imi spuneti cand ar putea sotul meu cel mai devreme sa ceara liberare condiționată.? Este arestat de pe data de 28.04.2017 si are o pedeapsa de executat de 3 ani pentru complicitate la tâlhărie . Este la muncă în interiorul penitenciarului din noiembrie 2017. Participa la tot felul de cursuri/tematici. Avem o fetita de 4 ani care are nevoie foarte mare de el langa noi. Puteti sa ma ajutati cu un sfat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:30, 21 Februarie 2018
Buna ziua. Daca persoana are varsta sub 60 de ani, atunci liberarea condiționată poate fi dispusă in principiu, daca cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, si daca se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis si daca si-a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, si daca instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.
El are 25 de ani. Este la regim semideschis.Puteti sa imi spuneti in luni/ani cat inseamna? Multumesc frumos!
NU pot sa va spun exact pentru ca mai sunt incidente niste norme din legea 254 /2013 si eu nu am detalii suplimentare despre munca si activitatile prestate in concret de catre persoana condamnata (spre exemplu daca are inventii brevetate beneficiaza de reducerea pedepsei, etc), insa, asa in mare, puteti sa faceti si dvs un calcul simplu, impartiti pedeapsa la 3 si inmultiti cu 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata pentru infractiunea de talharie opreasserian opreasserian As dori sa stiu daca se poate o persoana care a fost condamnata la 10 ani de detentie pentru talharie si are facuti 3 ani si 6 luni ar putea cere eliberare ... (vezi toată discuția)
Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)