avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Consumabile aspirator
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Consumabile aspirator

Buna ziua !
Am o problema legata de un nenorocit de aspirator, care pe deasupra mai e si de firma, pe care nu pot sa-l folosesc. Motivul? Nu gasesc consumabile, respectiv un filtru de praf, fara de care nu functioneaza. L-am cumparat anul trecut de la un magazin oarecare, aspirator de firma, bani multi, tot felul de accesorii, filtre de praf, etc. Doar ca aceste filtre se incarca si trebuiesc schimbate la 6 luni. Asta, daca ai de unde sa le cumperi. Ei, nu le-am gasit niciunde in oras (Oradea), desi le caut de ceva timp. Asa ca aspiratorul meu sta pe tusa. Eram gata sa cumpar altul, de nevoie, insa tot ce gasesti acum pe piata sunt tot cu ...filtre. De unica folosinta. Asa ca ma invart intr-un cerc vicios. Le-am scris si celor de la firma producatoare, au reprezentanta si in Romania, ca o firma care se respecta. Raspuns...pauza. Ma poate cineva ajuta, va rog, sa aflu daca exista vreo reglementare legala in vigoare care sa oblige producatorii, importatorii, distribuitorii etc de produse electrocasnice, sa asigure consumabile timp de ... o anumita perioada de la fabricarea produsului? Nu de alta, dar poate o reclamatie la Protectia consumatorului ar putea rezolva problema, insa daca nu sunt in tema cu reglementarile legale in domeniu, cam greu sa pot face ceva. Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: 22.07.1974 , utilizator 18:30, 23 Octombrie 2009
Legea privind garanţiile s-a schimbat în defavoarea consumatorilor.Acum este în vigoare Legea 449 din 2003 mult mai ambiguă dar este ceva mai mult decât nimic.Adresaţi-vă protecţiei consumatorilor cu o petiţie însoţită de certificatul de garanţie şi factura de achiziţie a produsului.
Multumesc pt. raspuns. Intre timp am gasit pe internet HG nr.395/1995 privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice - in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor. Acolo am gasit un paragraf perfect pt. problema mea : "Producatorii au obligatia de a asigura, atit pe durata de fabricatie, cit si dupa incetarea acesteia, pentru perioada cel putin egala cu durata medie de utilizare, calculata de la data vinzarii ultimului lot de produse, direct sau prin terti abilitati, piesele de schimb aferente si service-ul necesar produselor de folosinta indelungata."
Nu stiu insa daca acest act normativ mai este in vigoare, iar daca da, nu am gasit forma actualizata, nu am acces la aplicatiile de legislatie (Legis sau altele). Ma mai poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.
Sigur e acesta numarul corect al actului normativ?
Ca in programul meu figureaza altceva:
Hotărâre nr. 395/1995 din 09/06/1995 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 121 din 16/06/1995 privind reglementarea operaţiunii de menţinere a valorii cotei din capitalul subscris de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (B.I.R.D.), vărsată în lei şi existentă în contul B.I.R.D. la Banca Naţională a României la data de 30 iunie 1994


Din păcate esta vorba de Hotararea Guvernului nr. 394/1995 privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice - in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor care s-a abrogat.
Dl. Pakos, asa am gasit pe internet, nr. 395/1995, poate c-o fi 394 sau 396... Am facut mentiunea ca nu am acces la niciun program legislativ ca sa verific, iar de pe internet nu intotdeauna sunt exactite informatiil. Iar daca dl. Manolescu zice ca s-a si abrogat, asta e... Acolo chiar erau cateva prevederi ce mi-ar fi putut fi de folos. Asa-i la noi, tot ce era bun candva si de folos omului de rand nu mai e bun acum si trebuie abrogat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)
Defectare produs in termenul de garantie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am cumparat o baterie auto care avea ca termen de garantie 2 ani, garantia expira in ianuarie 2015. Acum o saptamana bateria s-a defectat, am mers cu ea la ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)