avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie si titlul executoriu pentru neplata impozit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie si titlul executoriu pentru neplata impozit teren agricol transmise pe numele unei persoane decedate

Buna ziua,
Am primit pe numele mamei mele decedate de 12 ani,somatie si titlul executoriu pentru neplata impozitului pe teren agricol. Precizez ca dupa decesul mamei mele, acum 12 ani, am facut succesiunea si in masa succesorala nu a fost trecut nici un teren. Nu detin acte referitoare la acel teren.Stiu doar ca exista un titlu de proprietate pe numele celor 4 frati(mama+inca trei) si ca acest titlu se afla la un frate al mamei. Pana in anul 2005, cand a decedat,mama nu a beneficiat de niciun folos de pe urma acestui teren agricol care se pare ca este de cca.1 ha, lasandu-i verbal toate foloasele unei surori.
Dupa decesul mamei nu am pastrat legatura cu rudele si nu am beneficiat si nici nu am solicitat vreun folos dupa acel teren agricol.
Somatia si titlul executoriu sunt primele instiintari primite in decurs de 12 ani. Avand in vedere ca nu doresc sa obtin acel teren, va rog sa-mi spuneti ce consecinte sunt daca nu platesc suma stipulata in somatie si in titlul executoriu ,emise pe numele mamei mele, pentru ca in aceste documente se face referire la executare silita.
Multumesc.
Cu deosebita consideratie.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
anaddam, utilizator
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 18:09, 22 Iunie 2018
Titlului executoriu pe numele unei persoane decedate i se interzice posibilitatea efectuarii executarii silite, intrucat - daca debitorul moare inainte de sesizarea executorului judecatoresc, nicio executare silita nu poate fi pornita, iar daca moare dupa ce aceasta a fost pornita, ea nu poate fi continuata cat timp mostenirea nu afost acceptata de catre cei chemati la mostenire sau, in lipsa, cat timp nu a fost numit, in conditiile legii un curator al succesiunii, ori dupa caz un curator special pentru executare......La cererea creditorului instanta de executare [oate numi un curator special........
In concluzie, Executarea silita poate fi demarata impotriva mostenitorilor, iar pe fondul unei contestatii la executare va putea fi invocata prescriptia, dar si alte aparari de fond, care sa conduca la exonerarea de la obligatia de plata imputata.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Multumesc! Trebuie sa inteleg ca aceasta somatie si titlu executoriu emise pe numele mamei pot avea efecte asupra mea ca mostenitor a celorlalte bunuri?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
anaddam, utilizator
Exact, puteti fi obligata sa raspundeti pentru datoriile mamei insa numai in limita bunurilor pe care l-ati mostenit de la aceasta.
Multumesc.
Conf.art.1155(1)NCC"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."Din cele prezentate de dvs.se pare ca, a intervenit si prescriptia dreptului de cere executarea silita ptr.creantele fiscale.(5 ani)

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie ContSters453879 ContSters453879 Buna ziua, parintii au facut un inprumut la banca in 2006 ,ulterior nu au mai reusit sa plateasca si a fost infiintata proprire pe salariul mamei. In 2013 timp ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)