avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vreau sa platesc impozit, nu sa intru in legalitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vreau sa platesc impozit, nu sa intru in legalitate

Buna ziua! In 2014 am demolat o parte din casa veche si am ridicat una noua, P+E, am incercat sa obtin toate avizele, dar mi s-a cerut acordul vecinilor pe toate cele 3 laturi ale casei. Nu l-am putut obtine si am edificat casa fara autorizatie. Acum vreau doar sa platesc impozit si pt casa noua. Ce ar tb sa fac? Sa astept sa se sesizeze ei sau sa ma duc eu sa dau o declaratie. Cum ar fi mai bine?Au trecut 4 ani. Exista riscul unei demolari? Pot cere ei asta? Va multumesc! I
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Andrei Cristina Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:21, 22 Februarie 2018
Daca nu intrati in legalitate ,va asumati automat riscul ca pe intreaga perioada de exploatare a constructiei executata fara documente legal sa stati cu teama ca la eventual control sa fiti sanctionat sau chiar si obligat sa dezafectati constructia ilegal executata
Incercati initial sa intrati in legalitate ca sa aveti o logica pentru impozitele achitate pentru respectiva constructie
Daca nu intrati intai in legalitate exista riscul sa achitati o perioada taxe si impozite ,sa investiti sa intretineti constructia si la un moment dat sa fiti obligat sa dezafectati constructia
Nu puteti sa achitati impozit pe ceva ce nu detineti in acte: Extrasul CF sigur nu contine constructia, deci Primaria n-are ce sa va taxeze.
Iar pentru ca sa va intabulati constructia va trebuie certificat de urbanism, autorizatie de contructie,..., proces verbal de receptie.
Primaria nu va poate actualiza rolul fiscal pe baza unei simple declaratii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Constructie cabana. cu sau fara proiect - e necesar certificatul de urbanism? froniecristian froniecristian In 2010 am construit o cabana la tara. Pentru ca este de 28 m patrati am decis sa o asez pe un brau de beton ,nu pe borduri cum au facut alti vecini. Din mai ... (vezi toată discuția)