Orice utilaj cumparat , telefon, laptop, autoturism sau luat cu ctr comodat se trece in RMF? Daca nu am document de achizitie la utilaj (luat de la vecin) , il trec, el neavand valoare si implicit nu cred ca se poate amortiza. De asemenea, este cumparat de mult timp. Angajarea unui evaluator este costisitoare comparativ cu veniturile anuale pfa. Cele pentru care am acte, se trec si se amortizeaza? La ce valoare? Fara sa existe in RMF nu pot deduce cheltuielile cu ele?
Treceti bunurile de natura mijloacelor fixe achizitionate cu factura pe pfa. Si apoi calculati planul de amortizare. Planul de amortizare se întocmește pe baza următoarelor elemente: valoarea de amortizare (de achizitie a bunului din factura), durata de viață adica din acel catalog al mijloacelor fixe și metoda de amortizare aplicată adica amortizarea liniara cu rate egale.
Mijlcul fix este supus amortizarii pe exemplul de mai sus daca are valoarea de achizitie peste 2500 lei.
Cheltuielile unui pfa
GYOGYO
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri .Am un Pfa infiintai in 2015 dar activitatea incep numai din 15 martie 2016.asa am declarat si la ANAF.Am ... (vezi toată discuția)