avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA registru de mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA registru de mijloace fixe

Buna ziua,

Orice utilaj cumparat , telefon, laptop, autoturism sau luat cu ctr comodat se trece in RMF? Daca nu am document de achizitie la utilaj (luat de la vecin) , il trec, el neavand valoare si implicit nu cred ca se poate amortiza. De asemenea, este cumparat de mult timp. Angajarea unui evaluator este costisitoare comparativ cu veniturile anuale pfa. Cele pentru care am acte, se trec si se amortizeaza? La ce valoare? Fara sa existe in RMF nu pot deduce cheltuielile cu ele?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
ostia, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:51, 21 Februarie 2018
Treceti bunurile de natura mijloacelor fixe achizitionate cu factura pe pfa. Si apoi calculati planul de amortizare. Planul de amortizare se întocmește pe baza următoarelor elemente: valoarea de amortizare (de achizitie a bunului din factura), durata de viață adica din acel catalog al mijloacelor fixe și metoda de amortizare aplicată adica amortizarea liniara cu rate egale.
Mijlcul fix este supus amortizarii pe exemplul de mai sus daca are valoarea de achizitie peste 2500 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile unui pfa GYOGYO GYOGYO Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri .Am un Pfa infiintai in 2015 dar activitatea incep numai din 15 martie 2016.asa am declarat si la ANAF.Am ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)
Transpunere in registre a mijloacelor fixe big_bughy big_bughy Buna ziua, E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg. Cum voi trece mijloacele fixe (valoare ... (vezi toată discuția)