avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce-as putea sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce-as putea sa fac?

Eu nu lucrez si plătesc pensie alimentara in valoare de 150 p luna a unui copil de 9 ani (am fost căsătorita timp de 4 ani si p urma am divortat). Sunt casatorita pt a 2a oara si mai am un copil de 1 an si 5 luni,in creștere. Din punct de vedere financiar ne descurcam greu cu banii. Ce mi se poate Întâmpla daca nu voi mai putea sa plătesc in continuare banii respectivi p luna???
Cel mai recent răspuns: ContSters461301 , utilizator 17:31, 21 Februarie 2018
Puteti solicita instantei de tutela micsorarea sau chiar incetarea pensiei de intretinere potrivit art. 531 din Codul civil. Altfel, neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca constituie infractiunea de abandon de familie, sanctionata potrivit art. 378 din Codul penal. Totusi, in cazul de fata ar fi vorba de imposibilitate financiara de plata, iar nu de rea-credinta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
DIANA POPESCU, Avocat
Pai fostul sot a fost la organele de politie din zona respectiva si mi-a facut dosar ca fiind suspecta in abandon de familie. Am avut cateva luni in care am platit doar parțial si nu intregime suma, si tot nu-i convine (prefera sa stea degeaba si sa-i vina banii lunar) Si care ar fii aceea sactiune??
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
ContSters461301, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut cateva luni in care am platit doar parțial si nu intregime suma, si tot nu-i convine (prefera sa stea degeaba si sa-i vina banii lunar)

Normal sa nu ii convina, nici cat trebuia sa platiti nu e mult, 150 de lei nu e suficient ca si contributie pt un copil, apoi nu lui ii vin banii, ci copilului dvs ii dati, nu lui ca nu se intretine si el din aia 150 de lei. Poate ca o sta degeaba, dar nici dvs nu lucrati. Poate ar trebui sa fiti mai responsabila, ca mamica cu 2 copii.
Daca se dovedeste a fi rea credinta, fapta se pedepseste penal.

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Hmm.. mulțumesc pt răspuns! Probabil e putin din punctul tau de vedere.. daca as lucra nu ar fii o problema, dar unul ca el nu-i in stare sa-si intretina o familie, daramite pe el insusi. Si nu esti in masura sa ma judeci tu pe mine.
Va Mulțumesc doamna Diana Popescu pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ariella ariella buna ziua! Sunt divortata prin comun acord, avand un copil care locuieste cu mine.De curand ne-am mutat in alt oras.Fostul sot refuza sa mai plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Plangere abandon de familie Lgabriel Lgabriel Buna seara! Sunt casatorit cu o femeie din anul 2010, in urma relatiei noastre rezultand un copil in anul 2011. La sfarsitul anului 2011 intrucat nu ne mai ... (vezi toată discuția)