buna ziua!
Sunt divortata prin comun acord, avand un copil care locuieste cu mine.De curand ne-am mutat in alt oras.Fostul sot refuza sa mai plateasca pensia alimentara, spunand ca nu mai vede copilul atat de des cum era precizat in conventia de divort( adica 2 week-enduri pe luna). Eu lucrez si sambetele si nu am posibilitatea sa il trimit singur ( are 10 ani), si i -am spus ca daca vrea sa vina el sa-l duca de vineri si sa-l aduca inapoi duminica, ceea ce nu-i convine ca are o cheltuiala in plus( zice el). Sunt de acord sa vina sa-l vada de cate ori vrea( desi inainte, niciodata nu s-a ocupat de el), dar nu ii convine. Se leaga mereu ca ne-am mutat fara voia lui( desi i-am spus, de mult stia intentia noastra), si ca eu nu respect conventia sa ii duc baiatul. Ce as putea sa fac? Am incercat sa vb cu el si degeaba.
Nu exista nicio legatura intre programul de vizita si plata pensiei. Adica dupa ce ca nu isi mai vede tatal, copilul nu mai beneficiaza nici de pensie de intretinere din partea lui....ce sa va zic...s a rezolvat astfel in bine situatia copilului de care amandoi sunteti raspunzatori. Prin urmare, isi pedepseste propriul copil pt ca dvs ati indraznit sa va mutati fara acordul lui....depuneti doamna plangere la politie pt abandon de familie...in rest, e om matur, sa faca eforturi sa si vada copilul daca ii vrea binele....
Gasiti totusi un mijloc de colaborare, de exemplu sa vina el sa l ia si sa va duceti dvs sa aduceti copilul inapoi.
Buna ziua,
Nu exista legaturi.
Daca refuza sa plateasca va puteti adresa fie parchetului pentru abandon de familie, Abandonul de familie Art. 378
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Restul, dumneavoastra decideti.
Pensia alimentara
anissia
am divortat din data de 10 februarie anul acesta la notar si s-a convenit ca tatal sa plateasca o pensie alimentara lunara de 300 ron, pe care el refuza sa o ... (vezi toată discuția)