avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna seara. Ma numesc MLH din Cluj si am o intrebare. Sant sofer de camion si ma deplasam de la Cluj spre Baia=Mare. In localitatea Somcuta Mare un pieton beat [alcoolemie 1.6] traverseaza drumul si se izbeste de spatele remorcii ansamblului condus de mine, ulterior la 2 saptamani a decedat. Conform martorilor si masuratorilor facute la fata locului nu am fost de vina, ulterior s-a facut expertiza accidentului la un laborator criminalistic unde tot nu eram de vina. La dosar 2 frati ai decedatului au depus hartie de pretentii materiale, decedatul nefiind insurat nu avea sotie sau copii, numai pe cei doi frati.Accidentul a avut loc in octombrie 2015 [nu mi s-a suspendat permisul] iar in august 2016 mi se retine permisul, eliberandu-mi dovada inlocuitoare pe care trebuie sa-l prelungesc din 30 in 30 de zile. In ianuarie 2018 primesc acasa sentinta de clasare a dosarului, eu nefiind vinovat. In sentinta scrie ca cei doi frati sant obligati sa plateasca spitalului Baia Mare suma de 6645 pt spitalizarea fratelui decedat. Eu soferul de camion am dreptul sa-mi recuperez paguba materiala [banii de motorina] de la drumul cluj-Baia Mare ce-l faceam lunar pt prelungirea de dovada de la fratii victimei?? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
mlh man, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la proces verbal al politiei pentru confiscarea masinii! cezara2005 cezara2005 Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez in urmatoarea problema: in urma cu o saptamana fratele meu a fost oprit de un agent de ... (vezi toată discuția)
Accident cu raniti ChihaiaIonel ChihaiaIonel Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi legat de urmatoarea problema: - fratele meu lucreaza pe autocar ce fac curse externe si din pacate joi seara in ... (vezi toată discuția)
Accident depasire masini vasile.dax58 vasile.dax58 Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. ... (vezi toată discuția)