Bună ziua ! As vrea dacă se poate sa mă lămurească cineva intr-o problema. Vreau sa știu dacă din indemnizatia de crestere a copilului se poate plăti pensia de întreținere pentru celălalt copil.
Bună seara d-le avocat. Va mulțumesc pentru răspuns. Nu s-a făcut deocamdată poprire pentru ca: respectivul nu a stat în creșterea copilului decât o luna. 15 decembrie 2017- 15 ianuarie 2018. I-am adus la cunoștință faptul ca trebuie sa plătească pensie de intretinere și pe aceasta luna dar nu vrea pentru ca, spune el, aceea sunt banii celuilalt copil. Țin sa precizez ca actuala soție este avocat. M-am interesat la mai mulți executori, fiecare a venit cu părerea lui dar nimeni nu mi-a spus ceva concret. Nu știu în acest moment dacă eu trebuie sa acționez pentru recuperarea pensiei sau sa o las balta ca nu as avea nicio șansă. Știu ca este vorba doar de o luna dar e totuși și dreptul acestui copil. Nimeni nu îmi spune ce trebuie făcut, cum trebuie procedat și dacă am câștig de cauza. Dacă m-ați ajuta cu vreun sfat, sau pur și simplu sa îmi spuneți cum trebuie procedat, mi-ați fi de mare ajutor. Va mulțumesc.
Domnul trebuie sa va plateasca pensia ce s-a stabilit, nu insa din acea indemnizatie
art 728ncpc
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.