avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua, mi s-a incredintat copilul prin hotararre judecatoreasca in urma divortului, sotia fiind obligata sa plateasca pensie de intretinere la valoarea salariului minim. Acum este din nou casatorita si a intrat in concediu de crestere copil. De atunci refuza sa plateasca pensia de intretinere spunand ca daca este in concediu de crestere copil nu mai este obligata sa-i plateacsa copilului pensia alimentara. Oricum de cand trebuie sa plateasca numai la mari insistente isi indeplinea obligatiile. Este oligata sa plateasca pe timpul concediului de crestere copil pensia alimentara ca pana acum?Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:28, 7 Decembrie 2011
Bineinteles ca e obligata chiar daca momentan nu munceste, ii puteti face plangere penala si probabil ca va plati.
Mai puteti lasa sa se stranga o suma si sa mergeti la un executor s-o execute silit

Este obligata in continuare sa plateasca pensia de intretinere stabilita la venitul minim pe economie, insa daca hotararea prin care a fost stabilita pensia a avut in vedere doar un singur copil, adica cel rezultat din casatoria cu dvs. si ulterior s-a nascut cel rezultat din casatoria actuala a mamei, atunci se impune reducerea pensiei de intretinere de la 25 % la 16.5% raportata evident la venitul pe economie actual, deci o noua actiune de reducere pensie avand in vedere nasterea celui de-al doilea copil, actiune pe care mama ar trebui sa o promoveze.
Astfel, pana la momentul respectiv mama datoreaza pensia de intretinere stabilita in hotararea pe care o aveti.
Lecturati aici detalii cu privire la aceasta situatie.
[ link extern ]
Pentru pensia de intretinere restanta puteti pune in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc, insa indemnizatia nu poate fi urmarita potrivit art.409 al. 7 c.proc.civ. , astfel ca executarea poate sa priveasca doar bunuri ale acesteia (imobile, mobile ) sau o proprire pe conturi bancare daca exista.
"Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in timpul concediului de maternitate grecristina grecristina buna! sotul meu are o fetita din prima casatorie, careia ii plateste pensie alimentara. daca sotul va intra in concediu de paternitate, va mai plati pensia? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters112856 ContSters112856 daca sunt pe paternitate,sunt obligat sa platesc pensie alimentara? si cat? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 fostul sot a lucrat cu carte de munca la mega image 12 luni, dupa care a intrat in concediu de paternitate nu mai mi-a dat bani din septembrie 2015, pe motiv ... (vezi toată discuția)