avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțarea reclamantului la proces de granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțarea reclamantului la proces de granituire

Reclamantul doreste să renunte la procesul de granituire cu vecinii. Unul se opune. Ce poate face reclamantul ca să renunte la proces ?
Cel mai recent răspuns: ionitacl , utilizator 16:27, 22 Februarie 2018
Depinde in ce moment a renuntat la actiune.Art.406(4)NCPC"Daca reclamantul renunta la primul termen la care partile sunt legal citate sau ulterior acestui moment,,renuntarea nu se poate face decat cu acordul expres sau tacit al celeilalte parti."
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, in tot sau in parte, fie verbal in sedinta de judecata, fie prin cerere scrisa.Renuntarea la judecata a unuia dintre reclamanti nu este opozabila celorlalti reclamanti
Reclamantii sunt 2 si renunță. Unul din parati se opune. Se mai tine procesul ?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, in tot sau in parte, fie verbal in sedinta de judecata, fie prin cerere scrisa.Renuntarea la judecata a unuia dintre reclamanti nu este opozabila celorlalti reclamanti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru contestare proces verbal retinere permis hordymulberry hordymulberry Acum 2 ani, aproape 3 am depus contestatie la tribunal pentru a anula un proces verbal de retinere permis pentru depasire neregulamentara. Atunci am ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Renuntarea la judecata se poate face fara a plati taxa judiciara de timbru? (vezi toată discuția)
Amânare proces Palalila Palalila Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in ... (vezi toată discuția)