avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Primire somatie pentru platire amenda deja platita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Primire somatie pentru platire amenda deja platita

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care as avea nevoie de un raspuns de la dvs:

In luna septembrie 2016 am primit amenda de circulatie pentru depasirea limitei de viteza legala, in valoare de 1250 Ron sau conform agentului constatator care a scris pe procesul verbal ca in 48 de ore in valoare de 563 RON.

Precizez ca amenda a fost luata in judetul Buzau, plata acesteia a fost in Campina judetul Prahova iar adresa de domiciliu o aveam in judetul Botosani (in momentul de fata in judetul Cluj).

Chitata in valoare de 563 ron, care confirma plata in data de 19.09.2016 face referire la procesul verbal "seria PV PBCX Nr. PV 061710 Data PV 18-9-16" dar ca si total face referire la bonificatie de 563 in 48 de ore sau 1126 ron dupa trecerea celor 48 de ore. Normal ar fi trebuit 1250 RON si 625 RON in 48 ore, astfel incat valoare chitantei nu mai coincide in momentul de fata cu amenda intreaga dar care face referire la procesul verbal respectiv.

Acum in februarie am primit somatie la adresa din jud botosani precum ca am de plata o amenda in valoare de 1250 Ron in maxim 15 zile pentru a nu se incepe executarea silita.

Intrebarea este daca se poate contesta somatia de catre sotie in judetul Cluj sau de catre alte persoane in locul meu in jud Botosani, eu fiind plecat din tara, si doar cu chitanta deoarece procesul verbal de contraventie nu il mai am.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Adrian_R, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie peujen peujen Buna ziua, Astazi am luat o amenda de circulatie 10 puncte amenda adica 1250 ron si 6 puncte penalizare.La rubrica de plata in 48 de ore politistul a trecut ... (vezi toată discuția)
Somaþie de platã + titlu executoriu amendã plãtitã ºi datã in instanþã ionut_au ionut_au Salut. Am primit astăzi de la Primăria localităţii în care locuiesc, o somaţie de plată + titul executoriu pentru o amendă de circulaţie pe care am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie rutiera drk drk buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai ... (vezi toată discuția)