avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somaþie de platã + Titlu executoriu amendã ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somaþie de platã + Titlu executoriu amendã plãtitã ºi datã in instanþã

Salut.

Am primit astăzi de la Primăria localităţii în care locuiesc, o somaţie de plată + titul executoriu pentru o amendă de circulaţie pe care am plătit-o cu minimul trecut pe PV, în 48 de ore la momentul când am luat-o, dar la o primărie din altă localitate.

De altfel, după ce am achitat amenda la vremea respectivă, am trimis dovada de confirmare a plăţii către Poliţia Mureş (unde a fost "săvârşită" fapta)... nu înţeleg de ce am mai primit acasă somaţia de plată.

În paralel, am deschis şi o acţiune în instanţă, în care am atacat procesul verbal întrucât nu am fost de acord cu cele menţionate în procesul verbal, procesul fiind pe rol conform portal.just.ro.

Întrebarea mea este:
Cum procedez pentru a anula somaţia de plată şi titlul executoriu, având în vedere că am şi chitanţa prin care am făcut dovada plăţii, şi numărul de dosar alocat de către instanţă conform portal.just.ro ?

Mulţumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 20:52, 18 Iulie 2014
Prin simplul fapt de a preda copia chitantei la primarie, de unde ati primit somatia. Nu lasati originalul din mana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde platesc o amenda de circulatie? lucialuca lucialuca Buna ziua! Amenda de circulatie luata pe Autostrada A1 . Unde ar trebui platita ( in cazul in care eu locuiesc in Bucuresti)? Ce trebuie sa mai fac dupa ce ... (vezi toată discuția)
Primire somatie pentru platire amenda deja platita Adrian_R Adrian_R Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care as avea nevoie de un raspuns de la dvs: In luna septembrie 2016 am primit amenda de circulatie ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie walterbottesch walterbottesch salutare! am primit o amenda de circulatie, am platit-o in aceeasi zi, (la trezorerie), nu am trimis chitanta si copia procesului verbal nicaieri. am primit ... (vezi toată discuția)