avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Detin o Intreprindere Individuala si doresc sa imi fac ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Detin o Intreprindere Individuala si doresc sa imi fac o S.C.

In prezent detin o Intreprindere Individuala cu domeniul de activitate transport persoane in regim taxi si doresc sa imi fac o S.C. si sa trec autorizatiile si masinile pe S.C. Cum procedez?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:20, 23 Februarie 2018
Pt. a infiinta un SRL, trebuie sa radiati II-ul. Nu exista nicio alta modalitate acceptata de onrc.
Procedura este simpla si dureaza cateva zile.
Pt. radierea II va sunt necesare urmatoarele documente:
- Cererea de înregistrare - formular, bifată in dreptul pct. II – radiere şi la pct. 7.6. pentru motivul radierii;
- Documentul care atestă motivul radierii, dacă este cazul;
- Certificatul de înregistrare și certificatul constatator de autorizare (original).
Pt. a urgenta procedura, in timp ce depuneti dosarul de radiere, depuneti la onrc cererea de verificare si disponibilitate nume firma pt. SRL. Astfel, cand ridicati radierea, puteti depune dosarul pt. SRL.
La obiectul de activitate al SRL, autozitati caenul pe care il aveati la II.
Raluca Iliescu, Avocat
Multumesc mult.
Dupa ce va infintati srl-ul trebuie sa va obtineti si autorizatiile necesare pe noua firma.
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare pfa la finanțe giulica70 giulica70 Am făcut un PFA în mai 2014 și nu l-am înregistrat la finanțe pt că nu am avut activitate. Îl pot închide la reg comerțului fără să mai trec pe la ... (vezi toată discuția)
Lichidarea intreprinderii individuale Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata As dori sa va intreb : Ce acte trebuie sa contina DOSARUL DE DESFIINTARE A UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE ? ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta la calitatea de asociat din if camelia76 camelia76 buna ziua ! as dori sa intreb ce demersuri trebuie sa fac pentru a renunta la asocierea mea din intreprinderea familiala pe care am infiintat-o ... (vezi toată discuția)