avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificarea numelui copilului în certificatul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificarea numelui copilului în certificatul de naștere

Buna ziua,
Acum 11 ani am adus-o pe lume pe fiica mea Anda. De atunci și până acum tatăl biologic nu a dat nici un semn de viață. Prin urmare acesta nu este trecut pe certificatul de naștere a copilului, în dreptul tatălui fiind trasă o liniuță.
Acum urmează să ma căsătoresc, prin urmare îmi voi schimba numele cu cel al soțului( menționez că nu este tatăl biologic al fetei). Dar fata vrea ca și ea să fie trecută pe numele soțului și acea liniuța de pe certificat din dreptul tatălui să dispară.
Cum trebuie să procedez în această situație?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: corseipetronela , utilizator 14:16, 23 Februarie 2018
Ce doriti dvs e sa o adopte. Trebuie sa vrea si el, sotul.
daca da, studiati legea adoptiei si faceti cerere la judecatorie.
[ link extern ]
Normal ca vrea, dar a lăsat acest lucru la alegerea fetei dacă vrea sau nu să treacă pe numele lui. Și precum se observă aceasta vrea să fie și ea trecută.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez minora pe numele sotului meu, care nu e tatal biologic al fetitei? Monyk_Ady Monyk_Ady Am o fetita din afara casatoriei este de 2 ani si 8 luni cum as putea sa o trec pe numele luat dupa casatorie,ea poarta numele meu de fata in certificat la ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)