avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana cu dizabilitati

Buna ziua,
Am un salariat care sustine ca are de mai mult timp un certificat pentru persoane cu dizabilitati (pe care nu l-a adus la firma deocamdata) , deci nu a fost inregistrat ca persoana cu dizabilitati; vreau sa stiu ce beneficii are o astfel de persoana, ca de exp. poate scutire de impozit? sau ore de munca? ...Ce procedura trebuie urmata pentru a putea fi luat in evidenta ca persoana cu dizabilitati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 14:21, 23 Februarie 2018
Trebuie să vă prezinte certificatul de încadrare în grad de handicap, apoi, vedeți în lege care sunt drepturile recunoscute pentru persoanele cu dizablități. Există printre aceste drepturi și scutirea de impozit pe salariu.
[ link extern ] /
Multumesc, Intre timp am primit si copie la ,, CERTIFICAT de incadrare in grad de handicap,, emis de Consiliu Judetean din care reiese gradul de handicap,, ACCENTUAT,, , valabilitate ,,PERMANENT,, termen de revizuire ,,NEREVIZUIBIL,, Nu reiese data dobandirii handicapului , documentul si ce handicap are. Documentul are nr. de integistrare din 2008. Trebuie sa-i mai cer ceva documente salariatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat handicap comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, am un salariat care a adus un certificat de handicap din care reiese gradul- accentuat, data- permanent si este nerevizuibil. Eu am facut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un handicap din naștere și un certificat de ... Costin costin Costin costin Bună ziua! Am un handicap din naștere și un certificat de handicap cu grad accentuat, permanent, nerevizuibil, am 56 ani și 29 de ani și 8 luni de vechime ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui salariat care are certificat de incadrare ... secretariat staer secretariat staer Buna ziua, In cazul unui salariat care are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat, va rugam sa precizati daca beneficiaza de scurire la ... (vezi toată discuția)